fbpx

Mâncare stricată, livrată elevilor în mai multe școli din București

Alimente expirate, echipamente de gătit murdare, vase și ustensile de bucătărie vechi sunt câteva dintre neregulile găsite de ANPC în timpul unui control la o firmă de catering care livra mâncare în mai multe școli și instituții publice din București.

Verificările inspectorilor s-au încheiat cu o amendă de 10.000 de lei și închiderea temporară a firmei care punea în pericol sănătatea elevilor.

„În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu. […]

Cele 12 entități al căror furnizor este operatorul economic sunt:

– Scoala nr. 200, sector 3

– Scoala nr. 51, sector 2

 – Scoala Banu Băleanu, Bolintin Vale, județul Giurgiu

– Fundația Romanian Angel Appeal

– Crucea Roșie București

 – Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif

– Disney Land SRL

– Gokids Educational SRL

– Asociația Ioni – Academia copiilor

– Asociația pentru evoluție – ROTAS

– I&G Smart Vision SRL

 – Cireșel și Cireșica SRL”, se arată în comunicatul ANPC.

După verificările realizate, comisarii CPCMB au aplicat mai multe sancțiuni: amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei, avertisment, oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Neregulile constatate la firma de catering:

– folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf, gheață în strat masiv
– utilizarea bureților de sârmă pentru vase, coșuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv
– folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv
– lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire
– lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat
– schimbarea stării termice a produselor din carne
– depozitarea produselor de panificație în directa prezență a razelor solare
– păstrarea preparatelor finite calde neacoperit, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf
– existența pereților, a tavanului și pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate și plăci fisurate
– lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu
– depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.

Mâncare stricată și mizerie într-un afterschool privat din București, descoperite de ANPC

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.