fbpx

”Luăm un profesor de istorie și unul de geografie…” – Idee de activitate în școală, ușor de făcut

de Marcel Bartic, profesor de istorie și directorul Școlii Evrika

Iaca o idee de activitate în școală, ușor de făcut și la îndemâna oricui.
Se iau un profesor de istorie și unul de geografie, se pune la copt o lecție interdisciplinara pe tema călătoriilor de-a lungul timpului pentru clasa a VI-a.

Se prezintă copiilor câte ceva despre preistorie, din perioada în care au migrat în căutarea hranei, oamenii fiind cam culegători-vânători de felul lor. Se mai dau niște exemple și din Antichitate, cu grecii care au colonizat regiuni din sudul Italiei, Sicilia, vestul Asiei Mici și litoralul Pontului Euxin.

Două vorbe și despre marile migrații, că și alea tot călătorii au fost doar ca nu aveau în vedere neapărat tratament balneoclimateric ci nevoia de resurse și cucerirea unor teritorii. Era păcat să nu vorbim și despre pelerinajele din evul mediu, care tot călătorii au fost și alea numa’ că pe post de penitență și iertarea păcatelor și descoperirea eu-lui interior (pe asta am băgat-o de la mine dar nu cred ca sunt departe de adevărul istoric). Și, uite așa, ajungem și la o discuție despre cum se făceau hărțile, explorarea oceanelor și spațiului din prezent, cu recomandarea către copii că pot duce ei misiunea mai departe.
Se amestecă bune cu un treasure hunt prin școală la finalul lecției, niște chiote și iuhu-uri, niște diplome și gata.

Adică nici un gata, săptămâna viitoare facem și la celelalte clase.
Ce spuneți de-o oră cu un profesor de istorie și unul de matematică? 🙂
Adică nu gata, îi și felicitam pe copii că au fost grozavi și ca nu au avut emoții cu public în clasă.
Cum ar veni, o zi de vineri la Evrika. 🙂

idee de activitate

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.