fbpx

Ligia Deca s-a întâlnit cu senatorii din Comisia de învățământ. USR o cheamă la Ora ministrului

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că astăzi a avut o primă întâlnire cu senatorii din Comisia de învățământ. 

În același timp, USR insistă că Deca trebuie să vină în fața plenului Senatului, la Ora ministrului.

Anunțul făcut de Ligia Deca:

Am invitat, astăzi, membrii Comisiei pentru învăţământ din Senatul României, la o primă discuție, în marja preluării mandatului. În cadrul întâlnirii au fost discutate atât teme punctuale, ce țin de funcționarea sistemului educațional, cât și o serie de soluții în contextul finalizării proiectelor de legi ale educației. Am apreciat deschiderea și abordarea constructivă a senatorilor prezenți, pe care i-am asigurat de respectul și dorința mea de colaborare.
Vreau să îi mulțumesc doamnei Monica Cristina Anisie, Președinta Comisiei pentru învăţământ din Senatul României, pentru sprijinul acordat în organizarea întâlnirii. Totodată, le mulțumesc pentru prezență și feedback dnei senator Rodica Boancă, dlui senator Liviu Brătescu, dlui senator Adrian Hatos şi dlui senator Constantin-Bogdan Matei.

Ce spune senatorul USR Ștefan Pălărie:

Ministrul Deca trebuie să vină în Parlament. Fuga de dialog o dezonorează. De aceea, ca măsură excepțională, o chemăm oficial la ora ministrului în Senat. 

Această solicitare a fost, momentan, însoțită de un refuz de a stabili o dată exactă, dar noi vom insista. De ce facem acest lucru, cu această cale extraordinară de a o chema pe doamna ministru în Parlament? Dintr-un simplu motiv: e o chestiune de bun-simț, de minimă democrație, ca un ministru al unui stat, la începutul mandatului, să vină să-și prezinte prioritățile.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.