fbpx

Lewis Hamilton, mesaj împotriva legii anti-LGBT din Ungaria, înaintea cursei de la Hungaroring

Photo 185631503 © Marco Canoniero | Dreamstime.com

De 7 ori campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton a criticat legea anti-LGBT adoptată de guvernul de la Budapesta, transmite Associated Press. Pilotul britanic va concura în acest weekend în Hungaroring, Marele Premiu al Ungariei.

“Înaintea Marelui Premiu din acest weekend, vreau să-mi exprim susţinerea pentru cei afectaţi de legea anti-LGBTQ a guvernului”, a scris Lewis Hamilton, joi, pe Instagram, citat de Europa FM.

“Este inacceptabil, laş şi înşelător pentru cei de la putere să sugereze o astfel de lege. Fiecare merită să aibă libertatea să fie el însuşi, indiferent pe cine iubeşte sau cum se identifică”, a scris pilotul Mercedes, care militează de mult timp împotriva discriminărilor.

“Îndemn poporul maghiar să voteze la viitorul referendum pentru a proteja drepturile minorităţii LGBTQ, au nevoie de susţinerea noastră mai mult ca oricând. Vă rog să arătaţi dragoste pentru cei din jur, pentru că dragostea va învinge întotdeauna”, a adăugat britanicul, singurul pilot de culoare din Formula 1.

Viktor Orban, premierul Ungariei, a anunțat că guvernul său va organiza un referendum pe tema controversatei sale legi anti-LGBT.

În România, AUR a anunțat că inițiază demersurile pentru elaborarea unui legi care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi. 

„Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta”, transmite George Simion într-un comunicat citat de Digi 24.

Pe 7 iulie, Ungaria a respins ultimatumul Comisiei Europene care îi cerea abrogarea legislației anti-LGBT adoptată în urmă cu două săptămâni. Guvernul ungar a transmis că eforturile UE sunt în zadar și că legea nu va fi abrogată.
Comisia Europeană a avertizat că va da în judecată Ungaria dacă nu se conformează, însă reprezentanții guvernului de la Budapesta au anunțat că își păstrează poziția. 
Sursă foto: https://www.dreamstime.com/lewis-hamilton-monza-italy-september-formula-grand-prix-mercedes-amg-petronas-motorsport-parc-ferme-f-image185631503

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.