fbpx

Lecție despre sănătate publică la o școală din Tecuci. Copiii au asociat vaccinarea cu libertatea

O școală din Tecuci a organizat o lecție despre sănătate publică, de Ziua Educației. Evenimentul a fost prezentat și pe pagina RoVaccinare, gestionată de CNCAV.

Relatarea lecției și modul în care elevii au perceput vaccinarea:

Avem viitor! De ziua educației, vă prezentăm ceva cu totul deosebit!
Soluții mari de la oameni mici, mici, dar voinici!
Totul se întâmplă în Școala Gimnazială nr. 10 din Tecuci, Galați.
Doamna profesoară Florentina Golea a reușit să implice copiii într-o lecție educativă și interactivă, cu totul specială, despre sănătatea publică.

Cei mici au desenat și au discutat despre cum putem să ne apărăm mai bine de viruși, iar soluțiile lor pot fi adevărate exemple pentru noi toți.
Într-un simplu brainstorming, copiii au asociat vaccinarea cu imunitatea, cu libertatea, cu zâmbetele, cu bucuria de-a participa la activități, petreceri, excursii, tabere.
În borcănelele pentru cei dragi, copiii au pus lucrurile pe care ei consideră că i-ar proteja. Da, copiii sunt foarte deștepți, au înțeles: spălatul pe mâini, folosirea dezinfectantului, portul măștii, păstrarea distanței de 1-2 m și vaccinul. Au mai înțeles că doar așa putem pune STOP pandemiei.
Lecția a fost propusă de UNICEF România, o organizație care dezvoltă programe pentru ca toţi copiii să poată să fie în siguranţă, să aibă parte de servicii de sănătate, de condiţii de trai decente şi de acces la educaţie de calitate.


La finalul lecției, doamna profesoară le-a citit “TU ESTI EROUL MEU”, în care personajul central face o călătorie imaginară în jurul lumii.
Sincere felicitări și alese mulțumiri, doamnă profesoară Golea!
Bravo, copii! Cu voi vom avea un viitor frumos!
Mulțumiri, UNICEF România!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *