fbpx

Iulian Cristache: Publicarea unei liste a școlilor cu risc seismic ridicat poate duce la panică. Lista ar trebui publicată împreună cu un plan

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților, afirmă că publicarea unei liste a școlilor cu risc seismic ridicat poate duce la starea de panică în rândul părinților și al elevilor.

Cristache adaugă că o astfel de listă ar trebui să fie publicată împreună cu un plan concret de acțiune.

În urmă cu două zile,

Ministerul Educației a transmis că deține lista de școli cu risc seismic, însă nu a dat detalii suplimentare despre clădirile respective.

Ce spune Iulian Cristache:

Publicarea unei liste a școlilor cu risc seismic ridicat poate duce la starea de panică în rândul părinților și elevilor.

Deși este IMPORTANT să se informeze comunitatea cu privire la riscurile seismice, este esențial să se ia măsuri concrete pentru a reduce aceste riscuri.

În acest sens, lista ar trebui să fie publicată ÎMPREUNĂ cu un plan clar de acțiune, care să includă suspendarea cursurilor din acele școli și expertizarea lor într-un timp cât mai scurt, de preferat una sau două săptămâni.

Acest demers ar permite în primul rând verificarea structurilor școlare și identificarea eventualelor probleme tehnice care ar putea afecta siguranța elevilor în caz de cutremur. De exemplu, se poate lua în considerare verificarea căilor de evacuare și a accesului la ele în caz de necesitate.

Este important să se informeze și să se educe comunitatea cu privire la riscurile seismice, dar acest lucru ar trebui să se facă într-un mod responsabil și eficient. Suspendarea cursurilor și expertizarea în timp util ar demonstra că autoritățile sunt angajate în asigurarea siguranței elevilor și ar reduce starea de panică în rândul părinților și elevilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.