fbpx

Iulian Bulai (USR): Profesorii din Neamț au primit formulare în care sunt întrebați ce cred despre PSD

Parlamentarul USR Iulian Bulai a lansat o serie de acuzații grave cu privire la imixtiunea politicului în școlile din județul Neamț.

Pe pagina sa de Facebook, Bulai susține că ISJ Neamț le-a dat directorilor de școli formulare în care profesorii trebuie să spună ce cred despre PSD și să precizeze, printre altele, și secția de votare la care sunt arondați pentru alegerile de duminică.

Iulian Bulai precizează că va face plângere penală împotriva celor pe care îi consideră vinovați de această situație.

ISJ Neamț este condus de Elena Laiu, vicepreședinte PSD Tg. Neamț.

Redăm integral postarea parlamentarului USR:

PSD șantajează profesorii în campanie!

Am primit din mai multe surse un set de formulare pe care directorii de școli din Neamț le-au primit de la ISJ ca să le împartă profesorilor. Într-unul dintre ele, oamenii sunt întrebați ce părere au despre PSD – după ce-și dau numele, prenumele și secția de vot.

Într-altul, trebuie să spună dacă sunt membri sau simpatizanți PSD. Și la ce secție de votare sunt arondați. Ca să fie identificați până la ultimul detaliu.

Care-i șpilul? Simplu: acum se decid normele profesorilor pentru anul școlar următor. Și toată lumea știe că se decid în funcție de ce declari în formular.

În niciun sondaj de pe planeta asta nu ești chemat să-ți dai datele personale când ți se cere părerea despre un partid. Mai puțin în școlile românești – în care, legal, nu se face politică.

Doar PCR-ul lui Dej și Ceaușescu mai făcea verificări de partid în școli, doar PCR mai premia profesori în funcție de apartenența de partid.

PS: Aceleași formulare le-au primit și angajații unor centre de îngrijire a bătrânilor. Pentru că PSD țintește cele mai importante și cele mai precare categorii de angajați publici – cei de care depind copiii și părinții sau bunicii noștri. 
Și de aceea voi face o plângere penală celor care s-au dedat la astfel de gesturi de șantaj și politizare.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.