fbpx

Italia: TikTok șterge 500.000 de conturi. Limita de vârstă, impusă după decesul unei fetițe

foto: dreamstime.com

Rețeaua socială TikTok a eliminat peste 500.000 de conturi în Italia în urma unei intervenții a instituției responsabile de protecția a datelor din țară la începutul acestui an, prin care i s-a ordonat să verifice din nou respectarea criteriilor de vârstă și să blocheze accesul oricăror utilizatori sub 13 ani.

TechCrunch relatează că între 9 februarie și 21 aprilie, mai mult de 12,5 milioane de utilizatori italieni au fost rugați să confirme că au peste 13 ani, potrivit autorității de reglementare.

Autoritatea italiană de reglementare pentru protecția datelor a făcut o intervenție de urgență în ianuarie, solicitând TikTok să verifice din nou vârsta tuturor utilizatorilor și să blocheze orice utilizator a cărui vârstă nu poate fi verificată. Acțiunea a avut loc după ce presa locală a relatat despre o fetiță de 10 ani din Palermo care a murit din cauza asfixierii, după ce a participat la o „provocare de tip black-out” pe rețeaua socială.

Verificarea online a vârstei rămâne o problemă dificilă și nu este clar câte dintre conturile eliminate au aparținut cu adevărat unor persoane sub 13 ani. Autoritatea de reglementare a declarat că TikTok a eliminat peste 500.000 de utilizatori, deoarece „probabil” aveau sub 16 ani; aproximativ 400.000 pentru că au declarat o vârstă sub 13 și 140.000 prin ceea ce instituția descrie ca „o combinație de instrumente de moderare și raportare” implementate în cadrul aplicației.

TikTok a acceptat, de asemenea, să ia o serie de măsuri suplimentare pentru a-și consolida capacitatea de a detecta și bloca utilizatorii minori – inclusiv dezvoltarea unor instrumente de inteligență artificială, pentru a identifica acele cazuri în care copiii folosesc platforma.

TikTok a transmis către TechCrunch o declarație prin care confirmă că încearcă „măsuri suplimentare pentru a se asigura că numai utilizatorii cu vârsta de 13 ani sau peste pot folosi TikTok”.

La nivel global, TikTok a anunțat o serie de noi actualizări pentru Centrul său de siguranță, inclusiv noi resurse de ajutor pentru a se asigura că părinții înțeleg cum să-și protejeze cel mai bine copiii atunci când folosesc aplicația și ce instrumente au la dispoziție pentru raportare.

TikTok spune că scopul noii actualizări este de a „face mai ușor pentru părinți să înțeleagă cum funcționează TikTok și instrumentele pe care le pot folosi pentru a crea cea mai bună experiență pentru familia lor”.

Centrul de siguranță actualizat include patru elemente suplimentare:

Un nou „Ghid al tutorelui pentru TikTok”, care este conceput pentru a ajuta părinții să înțeleagă mai bine diversele instrumente și sisteme oferite pentru a se asigura că utilizatorii au o experiență pozitivă în aplicație.

Un ghid de prevenire a agresiunii, dezvoltat în parteneriat cu experți din industrie, care oferă informații pentru a ajuta oamenii să identifice agresiunea online, precum și o prezentare generală a instrumentelor disponibile pe care TikTok le are pentru a combate hărțuirea și linkuri către resurse, localizate pe regiuni, pentru a cere ajutor.

O serie de prezentări video care prezintă modul în care TikTok abordează siguranța utilizatorilor și își aplică Orientările comunitare, explicând mai bine diversele politici ale platformei.

Un set actualizat de link-uri către mai multe informații și asistență pe probleme precum alfabetizarea digitală și alte elemente cheie.

Foto: https://www.dreamstime.com/apple-earpods-iphone-tiktok-logo-screen-app-to-create-share-videos-moscow-russia-march-image142598875

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.