fbpx

ISJ Timiș vrea 3.300.000 de euro de la bugetul de stat pentru a-și cumpăra sediu

Ministerul Educației a publicat, în dezbatere publică, un proiect de Hotărâre de Guvern inițiat la propunerea ISJ Timiș, prin care instituția solicită 3,3 milioane de euro din fondul de rezervă, pentru achiziția unui sediu.

Conform notei de fundamentare, imobilul din Timișoara ar urma să fie folosit pentru desfășurarea activității Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a Casei Corpului Didactic.

Conform site-urilor de imobiliare, la un preț ceva mai mic poate fi achiziționat un castel în zona Nantes din Franța.

Cum este explicată necesitatea achiziției, conform notei de fundamentare:

Inspectoratul Școlar Județean Timiș își desfășoară activitatea în imobilul Administrației Bazinale de Apă Banat, situat în municipiul Timișoara, Bulevardul Mihai Viteazu nr. 32, județul Timiș, pe baza unui contract de închiriere, plătind o chirie lunară în valoare de 8.154 euro (TVA inclus). În plus, Casa Corpului Didactic, unitate subordonată Inspectoratului, funcționează în căminul Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” și în două birouri situate în imobilul închiriat de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

În vederea asigurării unui spațiu adecvat desfășurării activității Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a Casei Corpului Didactic a fost identificat imobilul situat în municipiul Timișoara, strada Dr. Liviu Gabor nr. 1, județul Timiș, înscris în Cartea Funciară nr. 415697 Timișoara, compus din teren în suprafață de 963 și două corpuri de clădire edificate în anul 1927, respectiv C1 cu regim de înălțime D+P+1E+M, suprafața construită de 398 mp și suprafața desfășurată de 1.525 mp și C2 cu regim de înălțime Parter și o suprafață construită de 208 mp, imobil aflat în proprietatea domnului Szekely Eugen.

La solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Timiș, doamna Fiat Gabriela Vanda, evaluator autorizat, a întocmit Raportul de evaluare nr. 500/2022 din care a rezultat o valoare de piață a proprietății imobiliare de 3.304.000 euro, respectiv 16.133.800 lei, la cursul valutar de 4,8831 lei/euro, valabil pentru data de referință a evaluării, respectiv 22.08.2022, iar Domnul Szekely Eugen a transmis Inspectoratului Școlar Județean Timiș o ofertă de vânzare a imobilului situat în municipiul Timișoara, strada Dr. Liviu Gabor nr. 1, județul Timiș la prețul de 16.325.430 lei, respectiv 3.300.000 euro la cursul valutar de 4.9471 lei/euro, valabil pentru data de 04.10.2022.

Prin Hotărârea nr. 349/2022, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș a acordat avizul privind necesitatea și oportunitatea achiziționării imobilului situat în municipiul Timișoara, strada Dr. Liviu Gabor nr. 1, județul Timiș pentru desfășurarea activității.

Ținând cont de faptul că Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic își desfășoară activitatea într-un imobil pentru care se plătește, lunar, o chirie;
Luând în considerare faptul că Inspectoratul a identificat imobilul situat în strada Dr. Liviu Gabor nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș;
Având în vedere că în bugetul Ministerului Educației pe anul 2022 nu sunt prevăzute sumele necesare pentru achiziționarea unui imobil în vederea desfășurării activității, în condiții optime a Inspectoratului și a Casei Corpului Didactic,

Prin prezentul act normativ se propune suplimentarea bugetului Ministerului Educației, cu suma de 16.326 mii lei (3.300.000 euro la cursul valutar de 4.9471 lei/euro), din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, în vederea achiziționării imobilului situat în strada Dr. Liviu Gabor nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.