fbpx

„Întâlnire cu energia”, program educațional extra-școlar inițiat de ENGIE Romania, recompensează cel mai bun proiect de mediu cu o finanțare atractivă

Elevii de clasa a IV-a din București și 6 județe (Argeș, Brașov, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov) participă, în lunile octombrie și noiembrie, la cea de-a 15 ediție a programului educațional extra-școlar „Întâlnire cu energia”. În cadrul acestui program sunt susținute 2 lecții la ora de „Științe ale naturii” de către echipe mixte, formate din lectorii Asociației Hand across Romania și voluntari din cadrul ENGIE Romania.

Pe parcusul lecțiilor, copiii descoperă tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție/producție până acasă, soluții de energie verzi, află despre ce pot face pentru a preveni incidentele legate de utilizarea energiei și despremodalitățile de economisire a energiei și protecția mediului înconjurător. Elevii sunt însoțiți în aventurile fantastice ale energiei de cele 2 personaje-mascotă, Electro, personificarea atomului de energie electrică și Metano, o moleculă de gaz creată de o elevă participantă la prima ediție a programului din 2007.

Acest program educațional vine în completarea noțiunilor existente în programa școlară, utilizând instrumente și metode atractive și interactive de prezentare a conținutului informațional transmis, propunâdu-și să dezvolte în rândul copiilor comportamente responsabilie privind consumul de energie și utilizarea în siguranță a surselor de energie. Broșura programului poate fi consultată și  descarcată gratuit pe site-ul www.engie.ro. Din dorința de a fi cât mai aproape de obiceiurile de consum ale copiilor, a fost integrată în program tehnologia VR cu ajutorul căreia imersia în universul energiei este una memorabilă. 

Încurajând spiritul de echipă în cadrul comunității de elevi, cadre didactice, părinți, programul și include un concurs de proiecte, destinat școlilor participante în program, valoarea premiului fiind de 25.000 lei. Proiectele au în vedere următoarele axe: Educație și conștientizare, Protecția mediului înconjurător, Economie de energie. Informații detaliate despre condițiile de participare la concurs pot fi consultate în regulamentul concursului disponibil pe site-ul engie.ro si handacross.ro.

Programul „Întâlnire cu energia” face parte din platforma de responsabilitate socială a ENGIE Romania, ilustrând preocuparea constantă pentru educația pentru mediu și dezvoltarea unor comportamente responsabile în rândul tinerei generații. Lansat in 2007, programul s-a adresat unui număr de peste 43.000 de elevi de clasa a IV-a din județele din sudul țării. Aproximativ 215 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat în program de la inițierea acestuia.

Articol susținut de ENGIE Romania.


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.