fbpx

INSP modifică rata de infectare raportată în București, de la 3,11 la 2,65 la mie

INSP a revenit asupra cifrei care indică rata de infectare în București, anunță Digi 24. Institutul a modificat cifrele raportate în cursul dimineții, care indicau o rată de infectare de 3,11 la mia de locuitori. Noua rată raportată este de 2,65 la mie.

INSP anunțase, inițial, că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori, ceea ce ar însemna intrarea în scenariul roșu pentru Capitală.

INSP a anunțat astăzi că în săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, o altă rată de infectare: 2,69 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a validat cifrele publicate de Grupul de comunicare Strategică (GCS), afirmând că rata îmbolnăvirilor în București este 2,69 la mie. La rândul său, prefectul Bucureștiului a spus că măsura de închidere a școlilor nu va fi luată imediat după atingerea pragului de 3 la mie.

”Am solicitat această întâlnire domnului prefect opentru ca în această perioadă să ne pregpătim, dacă există posibilitatea să intrămn în scenariul roșu.

Am luat în calcul tyoate variantele posibile, în așa fel încât să nu fie puși în pericol elevii și profesorii. Las momentul acesta, rata la nivelul minicipiului București este 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3.  Mă iau după datele oficiale”, a spus Anisie.

Declarațiile prefectului de București:

INSP a comunicat o cifră din eroare. A rectificat. La o rată de incidență de 3, vom lua măsuri pentru a trece școlile în scenariul roșu.

Restaurantele și teatrele nu s-au închis la 1,5. Le-am închis la 1,86. Vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,05. Vom aștepta 3,4, ținând cont și de populația reală.

rata de infectare