fbpx

Începând de mâine, STB va emite abonamente anuale pentru elevi și studenți

STB SA anunță că, începând de mâine, va emite abonamente metropolitane anuale pentru elevi și studenți

Comunicatul STB, integral:
Începând de miercuri, 13.04.2022, Societatea de Transport București STB SA pune la dispoziția elevilor abonamente metropolitane acordate cu reducere integrală de tarif, respectiv studenților abonamente cu reducere de 50%, pe durata întregului an școlar, eliminând astfel deplasările lunare la centrele de comercializare a titlurilor de călătorie.
Beneficiarii reducerii integrale de tarif pentru transportul public sunt:
👉🏻 elevii claselor 0-XII;
👉🏻 elevii școlilor profesionale;
👉🏻 elevii școlilor postliceale;
👉🏻 elevii și studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii.
Facilitatea de reducere cu 50% a prețului abonamentelor este disponibilă pentru studenții înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani. Începând de mâine, aceștia pot achiziționa de la centrele de emitere și reîncărcare STB SA abonamente lunare, abonamente pentru jumătate de an, respectiv anuale.

Pe 6 aprilie, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a anunțat că STB va implementa un abonament pe 12 luni pentru elevi şi studenți, pentru a nu mai fi nevoie ca aceştia să se prezinte lunar la ghişee.

În prezent, beneficiază de gratuitate la transportul cu vehiculele STB elevii din învăţământul acreditat/autorizat, preşcolar, primar, gimnazial, liceal, special, profesional şi postliceal, care frecventează o unitate de învăţământ din Municipiul Bucureşti sau Județul Ilfov, pe baza cardului de transport încărcat cu abonament metropolitan lunar valabil.

Documente necesare pentru acordarea gratuității la procurarea abonamentului metropolitan lunar:

  • carnet de elev vizat pentru anul în curs, cu semnătura şi ştampila unităţii de învăţământ emitentă și toate câmpurile completate – nume/prenume, adresă, CNP;
  • certificat de naştere / C.I. / Paşaport / Carte de rezidenţă (documentul se va prezenta doar pentru consultare fără a fi scanat );
  • certificat de căsătorie/ Hotărȃri ale instanţelor de judecată sau alte acte ale instituţiilor publice (dacă este cazul, atunci cȃnd intervine o schimbare ce nu reiese din documentele prezentate).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.