Guvernul britanic va finanța meditații private, pentru ca elevii să recupereze materia din timpul pandemiei

Guvernul britanic urmează să anunțe un program național de meditații care se va derula pe parcursul unui an și va fi menit să îi ajute pe elevi să recupereze activitățile de învățare pierdute ca urmare a închiderii școlilor din cauza pandemiei de coronavirus, anunță The Guardian.

În conformitate cu planurile citate de publicația respectivă, școlile vor primi finanțare pentru a angaja meditatori privați de la agenții autorizate, pentru a oferi lecții unu-la-unu și în grupuri mici elevilor care au rămas în urmă cu studiile după ce au pierdut câteva luni de școală. Mulți nu au accesat nicio activitate de învățare la distanță în perioada restricțiilor generate de pandemie.

Un studiu dat publicității săptămâna trecută afirmă că aproximativ 2 milioane de copii din Marea Britanie au făcut activități școlare prea puțin sau deloc, în întreaga perioadă de pandemie.

Programul, în valoare de câteva milioane de lire sterline și finanțat de guvern, va implica angajarea a mii de meditatori și va fi livrat în școli. El va presupune o combinație de sesiuni online și ore față în față, concepute pentru a sprijini și a completa activitatea școlară curentă a elevilor.
Lecțiile remediale vor fi disponibile elevilor din toții anii școlari, atât în învățământul primar, cât și în cel secundar și vor putea fi accesate de toate școlile. Programul va fi asresat în special unităților de învățământ aflate în comunități defavorizate, în care pierderea activităților școlare este probabil cea mai mare.

Liderii sindicatelor de învățământ din Marea Britanie au reacționat cu precauție la propuneri, spunând că miniștrii nu pot doar să prezinte idei care „pur și simplu să sune bine”. Ei și-au declarat îmgrijorarea cu privire la dimensiunile acestui program, respectiv la măsura în care el poate fi aplicat pentru a acoperi necesitățile din sistemul școlar.

guvernul britanic