fbpx

Grădiniță construită cu sprijinul Ambasadei SUA, inaugurată la Făgăraș

foto: educatieprivata.ro

O nouă grădiniță a fost inaugurată în Făgăraș, joi, în prezența reprezentanților Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Aceasta este prima construită în ultimii 10 ani în municipiul din județul Brașov.

În clădirea modernă sunt așteptați, din noiembrie, 68 de copii care în prezent învață în patru apartamente transformate în „grădiniță”, în urmă cu 11 ani, din lipsă de spațiu. Din anul școlar următor, peste 80 de preșcolari vor învăța aici, după ce numărul grupelor va fi suplimentat.

„Ne bucurăm să vedem terminată această minunată clădire care va servi comunității din municipiul Făgăraș. Toată lumea știe despre parteneriatul existent între Statele Unite ale Americii și România, însă această grădiniță este cel mai bun exemplu al legăturii directe dintre oameni. Acest proiect a fost făcut posibil de către Biroul de Cooperare în Domeniul Apărării.

Cred că până acum, prin intermediul acestui birou s-au desfășurat proiecte în valoare de două milioane de dolari. Proiectul este cu atât mai important cu cât ne reamintește că acest birou știe să construiască relații dincolo de cooperarea militară și că ne îndreptăm și înspre proiecte din domeniul umanitar”, a declarat Charge D`Affairs David Muniz, șeful misiunii SUA în România.

Grădinița dispune de săli de clasă, cabinet medical, izolator, grupuri sanitare (inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi), vestiar, depozit, oficiu și un teren generos pentru activități în aer liber.

„Mulțumim partenerului strategic. Parteneriatul municipiului Făgăraș cu Ambasada SUA dă roade, așa cum se vede și astăzi, aici. Este a doua investiție finalizată pe care o preluăm pentru administrare, care arată extraordinar. Peste 80 de copii vor învăța aici. Prima investiție a fost în dotarea farmaciei Spitalului Municipal «Dr. Aurel Tulbure». Le mulțumesc încă o dată pentru sprijinul acordat”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu, la inaugurare.

Pentru construirea noii instituții de învățământ, cu o suprafață care depășeste 600 mp, s-au investit aproape 1,6 milioane de lei în urma parteneriatului încheiat de Primăria Făgăraș cu Ambasada SUA – Biroul de Cooperare în Domeniul Apărării.

„S-a inaugurat grădinița Pinocchio, cu program prelungit, secția germană. În anul școlar 2022-2023 vor funcționa trei grupe, existente în vechea locație. Copiii vor avea un spațiu nou de care se vor bucura, inclusiv părinții. Este o grădiniță dotată la standarde corespunzătoare. De anul viitor vom suplimenta cu o grupă cu predare în limba română. Le mulțumesc tuturor care s-au implicat pentru ca grădinița să arate astăzi așa”, a spus Silvia Florea, directoarea unității de învățământ.

foto: Primăria Făgăraș

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.