fbpx

Gheorghiță: Vaccinarea copiilor de 5-11 ani începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va începe în România, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii ianuarie, a anunțat, azi, medicul Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV.

Potrivit lui Gheorghiță, primele doze de vaccin pediatric Pfizer vor ajunge în țara noastră în prima jumătate a lunii viitoare.

Gheorghiță a mai spus că vaccinarea copiilor din grupa 5-11 ani se va face în cabinete de vaccinare organizate în centre de vaccinare.

De asemenea, vaccinarea se va putea face și în cabinetele medicilor de familie care administrează vaccin Pfizer, a mai precizat șeful CNCAV.
Pe 25 noiembrie, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer pentru imunizarea anti-Covid a copiilor din grupa 5-11 ani.Vaccinul, care se numește Comirnaty, va fi administrat în două doze a câte 10 micrograme, la intervale de trei săptămâni, sub formă de injecție în partea superioară a brațului, a recomandat Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Pe 17 octombrie, companiile Pfizer și BioNTech au depus la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) documentele necesare pentru autorizarea vaccinului la grupa 5-11 ani, anunța, la vremea respectivă, Reuters.

Vaccinul anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat în luna octombrie producătorul american, potrivit agenției Reuters.

Concluziile au fost trase de speciliști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii. Potrivit companiei Pfizer, 16 copii participanţi la studiu, care au primit un placebo, s-au infectat cu COVID-19, comparativ cu 3 care au fost vaccinaţi.

Deoarece de două ori mai mulţi copii din cei 2.268 de participanţi la studiu au primit vaccinul comparativ cu placebo, acest lucru echivalează cu o eficacitate de peste 90%.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.