fbpx

Geeks for Democracy propune un ”recensământ” al copiilor ucraineni din România

Organizația Geeks for Democracy, care asigură suport pentru refugiați încă de la invadarea Ucrainei de către Rusia, propune un ”recensământ” al copiilor ucraineni care se află pe teritoriul României. Scopul demersului pe care organizația îl inițiază este de a evalua corect nevoile educaționale ale acestora pentru anul școlar 2022-2023.

Mesajul Geeks for Democracy:

#AccesLaEducație
Războiul de la graniță ne afectează, în forme nebănuite, pe toți!
#Criza continuă, războiul se pare că e departe de a se fi terminat.
Este în continuare nevoie de #ajutor!
Pentru că din păcate NU există o situație clară care să genereze soluții pentru NEVOIA de accesare a cursurilor de către copiii din UCRAINA, propunem un „recensământ” care să genereze informații despre localitatea / județul / ciclul școlar, necesare Autorităților in demersul de a seta adecvat sistemele de educație din România, pentru #anulșcolar 2022-2023.
Aceste date vor fi puse la dispoziția autorităților / Ministerul Educației – România și Guvernul României / pentru a pregăti în fiecare UAT/JUDET/SECTOR accesul la învățământ și pentru copiii ucraineni.
De astăzi, în activitatea din #CallCenterdeSolidaritate vom asigura suportul pentru maparea acestor informații.
Punem la dispoziție două canale:
1️⃣ #telefonic Cetățenii ucrainieni pot suna la 0377.300.300 pentru înregistrare
2️⃣ #chestionaronline Cetățenii ucrainieni pot completa – https://taras.g4d.ro/education-form
Acesta este un prim pas, urmând ca zilele următoare să distribuim un FORM/chestionar pentru cadrele didactice din UCRAINA aflate în ROMANIA / fiecare UAT/JUDET/SECTOR.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.