fbpx

Florin Cîțu cere testarea non-invazivă a elevilor, la întoarcerea din vacanță

Premierul Florin Cîțu a cerut, în seara aceasta, testarea non-invazivă a elevilor care se vor întoarce la cursurile în format fizic, după vacanță.

El a adresat solicitarea către ministrul Sănătății și cel al Educației, în timpul unei conferințe de presă.

”Aș vrea să vă uitați pe acest aspect că la întoarcerea copiilor la școală să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi atunci când se întorc la școală, să testăm câți mai mulți dintre ei după perioada de vacanță. Vă voi ajuta și eu ca să rezolvăm această problemă și cred că este o soluție bună ca să ținem sub control pandemia”, a spus Florin Cîțu.

Guvernul a adoptat, în seara aceasta, noi restricții pentru limitarea infectărilor cu noul coronavirus.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii. testarea non-invazivă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *