fbpx

FILIA cere oprirea cursurilor de parenting ținute într-un centru al Primăriei de un ong acuzat de misoginism și homofobie

Centrul FILIA îi cere primarului Nicușor Dan să sisteze cursurile de parenting organizate într-un spațiu al Primăriei de ”Școala pentru Familie”, organizație acuzată de misoginism, homofobie și transfobie.

Petiția FILIA:

Școala pentru Familie susține în această perioadă cursuri pentru părinți la cel mai nou centru Proedus, instituție publică a Municipiului București, finanțată direct de Primăria Capitalei. Școala pentru Familie a avut în trecut, pe lânga atitudini misogine, și pozitii transfobe și homofobe.
‼ Domnule primar general

Nicușor Dan

domnilor viceprimari

Horia Tomescu

și Stelian Bujduveanu vă solicităm public să opriți desfășurarea cursurilor de “parenting” a Școlii pentru Familie, având în vedere derapajele profund discriminatorii și misogine ale acestei organizații.

Ne exprimăm speranța că participarea unora dintre dumneavoastră la evenimente desfășurate de Centrul FILIA reprezintă deschiderea către principiul egalității de gen și că nu veți accepta ca Primaria Capitalei să gireze cursuri care neagă egalitatea de șanse între femei și bărbați și care urmăresc să reducă femeile la roluri domestice, de îngrijire.
Găsiți în comentarii comunicatul de presa prin care este anunțată prezenta viceprimarului Horia Tomescu la deschiderea centrului Afi Hub, cursul “Caracteristici masculine și feminine” al Școlii pentru Familie și știrea conform căreia cei din urmă țin o serie de cursuri pentru centrul Proedus.
Școala Familiei se prezintă ca un program de educație pentru părinți centrat pe cultivarea relațiilor sănătoase, autentice și profunde între părinți (soț-soție) și copii. Promovează un concept de educație parentală focalizată pe RELAȚIE, în care toți cei implicați în relațiile din familie au un rol, un rost, un impact și o semnificație asupra întregului ecosistem familial.
Centrul FILIA este o organizație feministă care face auzite vocile femeilor prin lucru direct în comunități și activități de advocacy, activism, sensibilizare, studii și analize. Ne dorim o societate solidară, în care drepturile și nevoile diverse ale femeilor sunt respectate și care oferă șanse egale tuturor oamenilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *