fbpx

Funeriu: Dacă eşti părintele unui copil cu notă sub 6, să îți fie ruşine. E vina ta, nu a şcolii

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, afirmă că elevii care vor obține mai puțin de nota 6 la proba de matematică de la Evaluarea Națională reprezintă „pur și simplu echivalentul analfabetismului”.

Ce spune Funeriu: 

Am analizat subiectele de la matematică, clasa a VIII-a. Cine nu are minim 6 este pur şi simplu echivalentului analfabetismului.
Dacă eşti părintele unui copil cu notă sub 6, să îți fie ruşine. E vina ta, nu a şcolii.

 

Marți, 16 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2022) în 3.655 centre de examen.

Au fost prezenți 148.595 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 6.963 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

 

11 comments

 1. Rudi spune:

  Ce furtună , ce cor de vaiete va declanșa postarea sa. Ce tupeu să le amintească părinților că au ceva responsabilități față de proprii copii…

 2. Adina manuela spune:

  O alta aberatie a unui asa-zis intelectual.
  Pentru cultura ta ( nu pot sa zic dvs) generala sunt mamica unui copil premiant. Daca as fi mamica unui copil de 6, ma face mai putin demna pe mine sau pe copil? Nu inteleg unde-i rusinea. Notele sunt importante sau demnitatea, frica de Dumnezeu, cinstea, familia, onoarea? Stim cu totii cum se pun notele, dar sa nu dezbatem aici. Si toti profesorii stiu ca elevi de 5 si 6 au ajuns bine in viata, cu familii fericite, cu servicii bune. Cine garanteaza ca un copil de 9- 10 ajunge bine in viata, nu are esecuri? Rusine sa-ti fie tie cu o asa gandire

 3. Alexandru spune:

  In aceasta privinta are dreptate dl Funeriu.
  Daca iti scapi copilul de sub observatie la varsta sub 14 ani e vina ta ca parinte, nu a scolii si nici a anturajului.
  Ai copil sa ii dai educatie, sa ii fie clar ca la scoala merge sa invete carte, nu pentru a sta cu telefonul pe sub banca in timpul orelor de curs si nici pentru exces de socializare. Iar acasă, daca il vezi mereu pe jocuri pe telefon si pe computer, precum si pe retele de socialuzare ore întregi, e clar ca preocuparea lui de baza este sa piarda vremea.

 4. Mihai Anghelescu spune:

  Am fost elev,am terminat anul acesta clasa a 12-a si pot sa spun ca sunt dezamagit de sistem. Parintii nu sunt de vina,ci tarisoara aceasta,deoarece salariile sunt mici si ai nostri parinti au fost efectiv obligati sa plece de langa noi pentru a ne sustine.

 5. Un analfabet care nu știe Matematică spune:

  Câtă prostie poate să vă iasă pe gură, domnule ” ministru „…care mai este rolul școlii dacă afirmați că părinții sunt de vină pentru notele elevilor ?? Dacă iei o notă sub 6 la materia Matematică ești analfabet ?? Mi-e scârbă de gândirea dumneavoastră…

 6. Parinte spune:

  Foarte bine spus! Părinții uita că școala reprezintă doar o parte din evoluția și educația unui elev. Un copil nu se educa doar primii 7 ani. Deși multi nu fac nici atât (și nu mă gândesc la familii simple, fără posibilități )

 7. Badea Aura spune:

  Rusine sa va fie ministrule crezi ca toti au bani pentru pregatire si daca copilul nu a inteles nici nu-l intereseaza pe profesor ca nici el nu stie pt el nu vedeti cum intra in invatamant doar cu reletii ca la examen sunt mai prost pregatiti decat elevul

 8. Rafael B. spune:

  Bine mai Funeriule,atunci probabil părinții tăi sunt de vina că ai ajuns sa decizi pentru noi.
  Spune tu mai băiatule ,că nu te pot numi altfel ,când profesorul de matematica face meditații doar cu unu-doi elevi care au părinți care pompează bani in fundul domnului profesor de matematică și infectul scoate la tabla pe cei doi elevi cu care face meditații și le spune să facă un exercițiu și să explice celorlalți amărâți din clasa ..ce rezultate vrei ??Elevii aia au fost meditați și în arta pedagogiei???Da,părinții sunt de vina că tac !Părinții sunt de vina că te-au votat pe tine și alții că tine !Părinții sunt de vina că tac și au permis ca cei ca tine sa modifice in tot ceea ce înseamnă învățământ românesc !Ați zăpăcit tot,ați distrus tot!An de an modificați tot ce se poate !Nu ați făcut decât să anulați personalitatea elevului !
  Cum îndrăznești să vorbești?!Cum îndrăznești să acuzi tu părinții și să-i jignești ?
  Și totuși ai dreptate într-o singură privința !Da,noi părinții suntem vinovați că pupincuriștii,servitorii intereselor străine ,incompetenții ,frustrații au ajuns să vorbească și să acuze părinții de eșecul lor ca politicieni și ca oameni!
  După ce ați ridicat incompetenta la rang de virtute mai aveți tupeu sa ieșiți public cu declarații infantile,sa aruncați vina pe oricine altcineva că să păreți voi îngerași ,imaculați ,atotștiutori!
  Marș mă!!!Ai nota 1 !Stai jos !
  Păcălici cu aere de intelectual.

 9. Alexa spune:

  Rusine sa va fie vouă care ati fost in fruntea ministerului si nu ați facut nimic pentru sistem. Incompetenți si fara viziune.

 10. Cristian spune:

  Cine vorbește ….un analfabet ajuns ministru care aștepta să-i șoptească Oana Badea la conferința de presă ce are de spus.hai sictir.

 11. Lili spune:

  Serios? Si parlamentarii sau cei care ne conduc si care au luat bacul la 40 de ani , de ei ce sa mai spunem?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.