fbpx

Europa FM: Elev de la un liceu pentru nevăzători, bolnav de Covid, trimis acasă cu trenul

Photo 162388191 © Mircea Voinescu | Dreamstime.com

Un tânăr de la un liceu pentru nevăzători, cu probleme mari de vedere, a fost trimis acasă cu trenul de conducerea unității școlare, după ce a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV-2, relatează Europa FM.

Potrivit sursei citate, la liceul special ”Moldova” din Târgu Frumos, au trecut online câteva clase, după ce au apărut mai multe cazuri de Covid-19.

Unul dintre elevii liceului, un tânăr cu deficiențe grave de vedere, diagnosticat cu covid, a ajuns în localitatea de domiciliu după ce a luat trenul și a schimbat două microbuze. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă tânărul a anunțat conducerea liceului că nu are altă variantă la dispoziție. 

Luni seara, tânărul a aflat rezultatul testului. Era pozitiv și din acest motiv, el și colegii lui de clasă, indiferent de rezultat, trebuiau să plece acasă. A doua zi, un profesor l-a ajutat să-și facă bagajul și tânărul nostru, major și cu un rest de vedere, a plecat spre gara din Târgu Frumos. Până acasă, a mai luat două microbuze și spune că a purtat mască tot timpul.

Explicațiile date de Margareta Pristavu, directoarea liceului, pentru Europa FM:

Reporter: – Bănuiesc că v-a spus că nu are mașină personală familia lui?

Margareta Pristavu: – Da. Știu diriginții despre situația tuturor elevilor.

Reporter: – Având în vedere că este testat pozitiv, nu există riscul să transmită și el virusul în mijoculul de transport respectiv?

Margareta Pristavu: – Bineînțeles că există acest risc. Riscul există peste tot, numai că noi am avut un  careu astăzi cu elevii în care am făcut precizările de suspendare a cursurilor, i-am informat, au purtat mască pe toata durata deplasării lor spre casă, cu dezinfectat de buzunar, i-am învățat să respecte distanța, pe cât posibil, și, nefiind asta singura problemă a zilei, nu am gândit-o destul de aprofundat.

Reporter: – Ați cerut ajutorul DSP-ului, Inspectoratului Școlar?

Margareta Pristavu: – Doar am informat DSP-ul și Inspectoratul Școlar astăzi a aflat de decizia Consiliului de Administrație.

Ce spune Antonia Bliorț, purtătoarea de cuvânt a ISJ Iași:

Noi așteptăm o informare referitoare la această situație pe care dumneavoastră ați prezentat-o. În urma unei verificări, vom vedea dacă aici s-au respectat prevederile legale. Dacă apare o astfel de situație pe care dvs. o precizați, o posibilă soluție ar fi anunțarea Direcției de Sănătate Publică și împreună vedem care e soluția cea mai bună pentru ca să fie în siguranță, să ajungă la destinație fără să pună în pericol pe cei din jur.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/rails-train-romania-train-station-train-tracks-breaza-prahova-romania-remote-view-foot-bucegi-image162388191

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *