fbpx

”Este inadmisibil!” – Ciolacu, despre elevii care iau burse de merit cu medii sub 2

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că este inadmisibil ca elevii care au medii sub 2 să primească burse de merit.

„Am văzut situaţia total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit. Aşa ceva este inadmisibil”, a spus Marcel Ciolacu astăzi, la începutul şedinţei de guvern.

El a adăugat că a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, dar şi cu sindicatele din educaţie și a cerut o soluție referitoare la această situație.

„Am discutat cu doamna ministru Deca şi cu sindicatele. Şi aştept cât mai repede o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Problema nu este neapărat bursa de merit, ci cum ajung copiii la clasa a IX-a să fie repartizați cu medii sub o notă de trecere”, a declarat, ieri, Ligia Deca, ministra Educației, în emisiunea ”Neața cu Răzvan și Dani”, difuzată de Antena 1.

Primul caz care a atras atenția presei în legătură cu acest subiect este cel al unui elev din Ploiești, care primește bursă de merit cu media 4,59. Al doilea caz a fost semnalat tot în județul Prahova, la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești, unde un alt elev ia bursă de merit cu media 4,59.

Bursă de merit cu medie și mai mică decât în cazurile semnalate în județul Prahova va fi primită de un elev din județul Sibiu. Acesta are media 1,59.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.