fbpx

Echipa câştigătoare la Olimpiada Balcanică de Matematică, întâmpinată de ministrul Educației la Salonul Oficial de la Otopeni

Echipa României, clasată pe locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori, a fost întâmpinată de ministrul Educației, în această seară, la Salonul Oficial de la Aeroportul Otopeni.

Mesajul transmis de Sorin Cîmpeanu:

Am întâmpinat astăzi lotul olimpic de matematică al României la revenirea în țară de la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022). M-am bucurat să felicit personal echipa României care a obținut un succes excepțional: 6 medalii și locul 1 pe echipe. Locul 1 detașat, la mare distanță de următoarele echipe !
Felicitări

medaliaţilor cu aur, Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a)!

– Felicitări medaliaţilor cu argint, Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a)!
– Felicitări medaliatului cu bronz, Andrei-Giovani Chiriță (clasa a X-a)!
– Felicitări coordonatorilor: conf.univ.dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și lect.dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara!
La ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori (Agros, Cipru, 4-9 mai), prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).
În clasamentul țărilor participante, performanțele individuale cumulate au plasat România pe locul 1!
Încă o dată, felicitări şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă! #Mândridevoi
Olimpiada Balcanică de Matematică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.