fbpx

DSP Iași a făcut plângere penală împotriva senatoarei Diana Șoșoacă

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele senatoarei Diana Șoșoacă, anunță Europa FM.

Motivul este că Șoșoacă ar fi blocat weekend-ul trecut activitatea unui centru de vaccinare, în comuna Răchiteni, care este în carantină.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat la Europa FM că în ziua respectivă nu a reușit să se vaccineze nimeni în centrul respectiv.

“Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască”, a spus Vasile Cepoi.

La rândul său, CNCAV a emis un comunicat în care anunță că dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care „trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, a sănătății publice”.

„Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate.

În acest sens, ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național. Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, potrivit comunicatului CNCAV.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *