fbpx

Dosar penal în cazul învățătoarei care a fost acuzată că a expus copiii la raze ultraviolete

captură video Euronews România

Poliţiştii au deschis dosar de urmărire penală pentru vătămare corporală din culpă, după ce şase elevi de clasa a II-a din localitatea Dobroeşti au ajuns la spital, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Poliţiştii oraşului Pantelimon s-au sesizat din oficiu după ce învăţătoarea copiilor a pus în funcţiune în sala de cursuri o lampă cu ultraviolete, 

„La data de 24 noiembrie, în intervalul orar 8,30 – 12,00, o învăţătoare din cadrul unei unităţi de învăţământ din localitatea Dobroeşti, în timp ce preda unor elevi din clasa a doua, a pus în funcţiune o lampă cu ultraviolete, context în care şase elevi s-au prezentat la diferite unităţi spitaliceşti pentru acordarea de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov, după ce Euronews România a prezentat cazul.

Din cauza expunerii, copiii s-au ales cu ochi roșii, vedere tulbure, piele înroșită, decojită, dar și arsuri și dureri, spun părinții. Învățătoarea susține că nu știa că lampa pe care a folosit-o este una cu ultraviolete.

Elevii de clasa a II-a din școala din județul Ilfov au fost expuși timp de cel puțin trei ore la razele ultraviolete emise de o lampă de dezinfecție. Deși instrucțiunile de folosire interzic categoric, învățătoarea a pornit aparatul în timp ce copiii erau în clasă.

În discuțiile cu părinții, învățătoarea susține că a crezut că lampa era una obișnuită, nicidecum una cu ultraviolete. Potrivit unor înregistrări realizate cu camera ascunsă, învățătoarea ar fi încercat să ajungă la un acord cu părinții.

Și Inspectoratul Școlar a anunțat, ieri, că face verificări: „Verificările încep astăzi, pentru că merge colega noastră, inspectorul care coordonează unitatea. Săptămâna aceasta vom avea un răspuns. Cadrele didactice aveau interdicție de a folosi aceste lămpi, lucru care, din spusele doamnei directoare, s-a discutat într-un consiliu profesoral. Personalul care avea atribuții a fost instruit în sensul în care lămpile nu se folosesc în timpul cursurilor”, a declarat Rada Dumitru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, pentru Euronews România.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.