fbpx

Director de școală, noua funcție a ex-șefului de ISJ care a recunoscut frauda cu bani europeni

foto: Facebook/ Alexandru Dumbravă

Alexandru Dumbravă, fost șef al ISJ Sibiu și fost director al Casei Corpului Didactic Sibiu, a demisionat din funcția de viceprimar al municipiului Sibiu și din cea de consilier local, după ce a recunoscut comiterea fraudei din bani europeni.

Dumbravă urmează să devină director al Școlii Gimnaziale din Roșia, funcție pe care a obținut-o în urma unui concurs susținut în anul 2021, scrie Turnul Sfatului. Dumbravă a trimis săptămâna trecută o notificare la Inspectoratul Școlar prin care solicita să-și ia în primire postul de director al școlii din Roșia.

Alexandru Dumbravă a demisionat atât din funcția de viceprimar, cât și cea de consilier local, după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, la începutul săptămânii trecute, după ce a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro.

Parchetul European (EPPO) a înaintat instanței un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care viceprimarul Sibiului a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni, înainte de a deveni primar.

Frauda are legătură cu patru proiecte din perioada martie-octombrie 2019, când inculpatul se afla în funcția de director și reprezentant al Casei Corpului Didactic Sibiu.

„În această perioadă, inculpatul a folosit și prezentat mai multe documente și declarații false și inexacte către Organismul Intermediar pentru Programul Operațional „Capital Uman” al UE, supravegheat de Ministerul Educației Naționale din România, pentru a primi în total circa 700.000 de euro (3.352 307 lei) în finanțare. Întrucât frauda a fost detectată înainte ca suma totală a finanțării să fie distribuită, prejudiciul real a fost limitat la aproximativ 34.500 euro (164.373 lei).

În prezența avocatului său, inculpatul a recunoscut că a săvârșit infracțiunile pentru care a fost învinuit, a acceptat cadrul legal pentru care s-a deschis procesul penal și a fost de acord cu pedepsele aplicate: 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare. În plus, inculpatul va presta muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile”, se arată în comunicatul EPPO.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.