fbpx

Deca: Este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu

Ligia Deca, ministrul Educației, afirmă că își dorește ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și în anii de liceu.

În acest moment, gramatica limbii române face parte din programa obligatorie doar în ciclul gimnazial.

În iulie 2022, fostul ministru Sorin Cîmpeanu declara pentru Educație Privată: “În mod cert va fi introdusă gramatica în curriculum-ul pentru liceu. În trunchiul comun accentul va fi pus pe scrierea corectă și pe utilizarea corectă a limbii române în comunicare.
Forma în care va fi introdusă va fi propunerea specialiștilor în curriculum”.

Ce spune Ligia Deca: 

Îmi doresc și cred că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu! Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu!

Despre această necesitate, dar și despre posibilele soluții pentru corelarea predării-evaluării la disciplina limba și literatura română cu profilul absolventului am discutat, astăzi, cu reprezentanți ai Institutului de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan-Al. Rosetti” și cu reprezentanți ai Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Orice reformă presupune consultarea specialiștilor pe fiecare dintre palierele pe care aceasta le implică, înainte de începerea efectivă a procesului. Sper ca discuția de astăzi să se concretizeze în lucru în echipă, atunci când vom începe procesul de revizuire a programelor școlare!

1 comment

  1. Ion Cogan spune:

    Ar fi ş cazul. Eliminarea din curricula liceului a fost o greşeală majoră iar rezultatele acesteia le întâlnim la tot pasul, din nefericire. Aşadar, mă miră, doar, că d-na ministru a uitat (posibil, să nu fi ştiut) că gramatica se studia cândva şi la liceu. Dar, în fine, mai bine mai târziu decât niciodată.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.