fbpx

David Popovici, cel mai rapid înotător de pe planetă, la 100 m. Aur la Europene și record mondial

David Popovici (17 ani) a câștigat, azi, medalia de aur și a stabilit un nou record mondial, în finala probei masculine la 100 de metri liber, la Campionatele Europene de Înot, de la Roma. Timpul obținut de David este de 46.86 secunde.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern l-a felicitat pe campionul european:

CAMPIONATUL EUROPEAN ROMA 2022
David Popovici, medalie de aur în proba de 100 m liber și RECORD MONDIAL!

Ce seară! Ce spectacol! Ce sportiv! Ce bucurie! Ce performanță!
David Popovici ne-a adus din nou multă bucurie odată cu superbul succes din această seară. David Popovici este noul campion european al probei de 100 m liber. Sâmbătă seara, la Roma, în bazinul unde a declarat de atâtea ori că se simte foarte bine, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a făcut o nouă cursă senzațională, încheiată cu timpul de 46,86 secunde.

Timpul său reprezintă un nou RECORD MONDIAL de seniori. Practic, David este cel mai rapid înotător de pe planetă în proba de 100 m.
Vechiul record mondial i-a aparținut brazilianului Cesar Cielo Filho (46,91 s) și data din 30 iulie 2009.
Este prima medalie de aur la un Campionat European de seniori, în bazin olimpic, pentru David, și a zecea pentru România, de-a lungul istoriei. Totodată, David a devenit al doilea român care cucerește un titlu european, într-o probă masculină, după Robert Glință, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.
FELICITĂRI DAVID!
FELICITĂRI ADRIAN!
HAI ROMÂNIA!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.