fbpx

Cum s-au descurcat la Evaluarea Națională elevii de la Academia ”Gheorghe Hagi”

Luca Banu, Patrick Dulcea și Rafael Munteanu sunt trei elevi de la Academia ”Gheorghe Hagi” care au susținut, anul acesta, examenul de Evaluare Națională. Educație Privată i-a întrebat cum s-au descurcat la examene, cum li s-au părut probele și ce cărți din literatura universală le plac.

Iată ce au răspuns:

Cum ți s-au părut subiectele la matematică și la română?

Patrick Dulcea: Consider că subiectele au fost de nivel mediu.

Luca Banu: Consider că au fost de nivel mediu. Au fost atât subiecte ce mi s-au părut mai grele, cât și subiecte mai ușoare.

Rafael Munteanu: În opinia mea, atât subiectele la matematică, cât și cele la limba română, au fost accesibile până la un anumit punct, ținând cont că au respectat exact structura testelor de antrenament publicate săptămânal de Ministerul Educației. 

 

La ce rezultate te aștepți? 

Patrick Dulcea: Mă aștept la 6.00 la matematică, iar la limba română la 8.50.

Luca Banu: Mă aștept la o medie în jurul notei 8.00.

Rafael Munteanu: Deoarece sunt o fire destul de optimistă de obicei, preconizez sa obțin în jurul notei 8 la matematică și aproximativ 9 la limba română.

 

Cum te-ai pregătit pentru examen? Ce program de pregătire ai avut? În ce fel te-a ajutat și te-a susținut Academia să respecți programul?

Patrick Dulcea: M-am pregătit învățând zilnic cel puțin o oră la fiecare materie. Din cauza pandemiei care a afectat întreaga lume, în ultimele trei luni am studiat acasă și nu am mai avut antrenamente. Academia ne-a susținut și ne-a asigurat ore de studiu pentru a pregăti în condiții optime examenul de capacitate până la întreruperea antrenamentelor.

Luca Banu: În perioada pandemiei, neavând antrenamente, am avut meditații in fiecare zi începând de la ora 13 până la ora 18.30. Din partea academiei am găsit înțelegere, în sensul că antrenamentele online le-am efectuat în cursul dimineții pentru a putea după-amiaza să mă pregătesc pentru examenul de capacitate.

Rafael Munteanu: Ținând cont de situația deosebită în care ne-am aflat cu toții, ne mai ieșind din casă am încercat sa-mi organizez totuși timpul: dimineață după mic dejun mă ocupam de limba română, după care de 4-5 ori pe săptămână încercam să-mi țin organismul în formă cu fel și fel de exerciții în aer liber (stând la curte). Apoi mă odihneam, iar pe la ora 16.00 mă apucam de matematică, terminând ziua cu un joc pe PS sau cu un film.

 

Ai participat la școala online? Cum ți s-a părut?

Patrick Dulcea: Am participat zilnic, însă este o diferență mare între aceste ore de studiu și școala normală.

Luca Banu: Da am participat, iar acest lucru a fost benefic.

Rafael Munteanu: Da, am participat la școala online. Clar nu poate fi comparată cu prezența la școală.  Atât profesorii, cat și noi elevii, nu am fost obișnuiți cu o astfel de predare și de aceea au apărut fel și fel de inconveniente, dar peste care am reușit să trecem împreună cu bine.

Rafael Munteanu

Ce opere literare din programa de examen ți-au plăcut?

Patrick Dulcea: Operele literare care mi-au plăcut au fost basmul și fabula.

Luca Banu: Nu am avut preferințe, însă am avut grijă să parcurg intens toate operele literare care puteau pica la examen.

Rafael Munteanu: Operele literare din programa de examen care mi-au atras atenția într-un mod deosebit au fost genul liric, basmul și fabula.

 

Care este cartea ta preferată, în afara programei?

Patrick Dulcea: KLOPP (Fotbal în ritm de heavy metal).

Luca Banu: Cartea mea preferată este The Maze Runner, de James Dashner.

Rafael Munteanu: Harry Potter și Piatra Filozofală, de J.K. Rowling

Patrick Dulcea

Cât de necesară ți se pare educația, în condițiile în care te pregătești pentru performanță sportivă? 

Patrick Dulcea: Educația este foarte importantă pentru un sportiv pentru că te ajută să te adaptezi la fiecare situație pe care viața ți-o oferă.

Luca Banu: Educația este cea mai importantă. Poate nu toți vom ajunge fotbaliști, iar educația este capitală pentru a putea răzbi în viață.

Rafael Munteanu: Eu consider că educația este la fel de importantă ca și rezultatele sportive,  existând o strânsă legătură între sportul de performanță și tot ceea ce reprezintă EDUCAȚIA.

Luca Banu

Ce profil vrei să studiezi la liceu? De ce?

Patrick Dulcea: La liceu vreau să studiez științe ale naturii deoarece îmi place biologia.

Luca Banu: Aș vrea sa studiez pe profil mate-info, deoarece am înclinație către matematică.

Rafael Munteanu: Cred ca mi-ar plăcea să studiez “științe ale naturii” fără a fi nevoit să memorez anumite informații ca un robot

Toți cei trei elevi au trecut cu succes de examenul de Evaluare Națională. 

Gheorghe Gheorghe Gheorghe

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.