fbpx

Crucea Roșie lansează pe Facebook un grup de educație stomatologică pentru părinți

Crucea Roșie Română anunță, într-un comunicat, că lansează „DINȚI și părinți”, grup online de educație stomatologică.

Ce spune organizația, în comunicat:

Spălatul pe dinți se învață acasă, în familie. De aceea, Crucea Roșie din România, în parteneriat cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România lansează pe Facebook „DINȚI și părinți”, un grup de educație stomatologică pentru copii cu zâmbete sănătoase. Materialele puse la dispoziție sunt gratuite, iar proiectul face parte din Programul Școlar Colgate „Bright Smiles, Bright Future”.

Înscrierea în grupul „DINȚI și părinți” este foarte simplă. Poate intra orice părinte care vrea să afle mai multe informații despre sănătatea orală a întregii familii: cum se face corect periajul dinților, cât de important este ca periuța de dinți să fie schimbată la fiecare trei luni, cum ajută folosirea aței și a apei dentare și de ce vizita la medicul stomatolog poate preveni toate complicațiile. 

De asemenea, în grup sunt postate periodic materiale utile despre sănătatea dinților copiilor cu nevoi speciale. În prezent, în România sunt aproximativ 70.000 de copii cu dizabilități, iar existența grupului, dar și crearea unui proiect dedicat lor, platforma digitală OSCAR, le sunt de mare ajutor.

„Sănătatea orală este importantă de la cea mai mică vârstă și pentru absolut fiecare individ, iar atunci când există și o boală generală care poate influența, de exemplu, capacitatea copilului de a coopera pentru tratament, prevenția timpurie și eficientă a îmbolnăvirilor oro-dentare devine cu atât mai importantă. Informați corect și la timp, părinții sunt primii care pot contribui la păstrarea sănătății dinților și gingiilor copiilor cu nevoi speciale de îngrijire a sănătății. Secțiunea platformei OSCAR dedicată părinților aduce la îndemâna acestora informații practice despre metode personalizate de igienă orală și igiena alimentației, dar și despre colaborarea eficientă cu medicul stomatolog. Cu susținerea Colgate România și a Crucii Roșii Române, atât OSCAR, cât și grupul Dinți și Părinți își propun să conecteze cele două categorii de persoane ce dețin rolurile principale în îngrijirea oro-dentară a copiilor: familia și profesioniștii din sănătatea orală.”,  spune dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, Secretar General al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. 

300.000 de copii din 13 județe învață anul acesta cum să aibă dinți sănătoși

Programul Școlar Colgate ajunge, în perioada martie-iunie, în clasele a 300.000 de copii din 13 județe: Timiș, Sălaj, Gorj, Vâlcea, Mureș, Brașov, Dâmbovița, Teleorman, Buzău, Călărași, Ialomița, Iași și Vaslui. 

Ca în fiecare an, lecțiile de sănătate stomatologică sunt ținute de voluntarii Crucii Roșii Române, care îi învață pe copii:

  • Cum să se spele corect pe dinți;
  • Să își schimbe periodic periuța de dinți;
  • Ce înseamnă un stil de viață echilibrat și cum pot înlocui dulciurile nesănătoase care le pot face carii;
  • Vizita la medicul stomatolog trebuie să fie o bucurie. 

După fiecare lecție, copiii și părinții lor primesc din partea Colgate România produse pentru îngrijirea dinților, un pliant cu sfaturi și un calendar în care să bifeze, dimineața și seara, că s-au spălat împreună pe dinți. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *