fbpx

Copil de 12 ani, închis în cușcă la școală. Agresorii, cercetați după un an

Imagini dure în care se vede cum un copil în vârstă de 12 ani este închis într-o cuşcă de către mai mulţi colegi, înregistrate la o școală din Bacău. Acestea au fost făcute publice de către tatăl băiatului agresat, care reclamă că de aproape un an nici Poliţia, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu au luat măsuri faţă de agresori. Într-un răspuns pentru News.ro, Poliţia anunţă că trei adolescenţi cu vârste între 14 şi 16 ani, la data faptelor, sunt cercetaţi pentru lovire şi lipsire de libertate.

În imagini se vede cum un copil este închis într-o cuşcă metalică, iar un alt copil îl ironizează: „Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”, în timp ce băiatul închis cere să fie scos de acolo. Imaginile obţinute de News.ro. au fost filmate în data de 9 aprilie 2022.

Tatăl copilului, care şi-a dat acordul ca imaginile să fie făcute publice, explicând că îşi doreşte „ca astfel de fapte să nu se repete”, a declarat pentru sursa citată că imaginile au fost filmate la Liceul Tehnologic din localitatea Parincea. Bărbatul susţine că la conducerea şcolii se mai află un alt film, realizat în aceeaşi zi, în care se vede cum băiatul este bătut cu beţe băgate prin gard, în timp ce agresorii strigă la el: „câine rău!”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău anunţă că trei copii care la data faptelor aveau vârste între 14 şi 16 ani sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate. Cazul este cercetat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. Poliţia precizează că procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, subliniind că „la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat unităţii (de parchet – n.r.) cu propunere, ca urmare a administrării întreg probatoriului”, potrivit News.ro.

În schimb, tatăl copilului susţine că sunt patru copii care i-au agresat fiul, spunând că nu îşi explică de ce doar trei sunt cercetaţi: „Sunt patru copii: doi fraţi şi încă doi. Copilul meu stătea pe bancă, l-au prins din spate, l-au luat, l-au bătut”.

„ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022,  ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!”, transmitea, în februarie, Inspectoratul Şcolar Bacău.

Tatăl copilului închis în cușcă a mai declarat, la aproape un an de la incident, că este nemulţumit de modul în care autorităţile se implică în rezolvarea acestui caz şi prevenirea altor situaţii de acest gen, mai ales că după incidentul din aprilie fiul lui a mai fost agresat în apropierea şcolii, de alţi colegi, notează News.ro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.