fbpx

Copiii și adulții cu autism vor beneficia de terapii și consiliere decontate prin CNAS, de la 1 octombrie

Copiii și adulții cu autism vor beneficia, începând de mâine, de mai multe tipuri de terapii și consiliere decontate prin CNAS, a anunțat Andrei Baciu, președintele Casei.

„Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia, de la 1 octombrie, de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav, a transmis Baciu.

Președintele CNAS a adăugat că „la acest pachet nou de servicii medicale decontate de către CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, atât de necesar pacienților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, s-a lucrat foarte mult împreună cu asociațiile de pacienți și organizațiile neguvernamentale. Așa cum este sănătos să se întâmple!”

„Am spus că prioritar la CNAS va fi să construim un sistem eficient, centrat pe nevoile reale ale asiguratului. Asta facem. Aprecierile mele se îndreaptă către toți cei care au depus eforturi pentru ca viața pacienților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist să fie mai bună. E un pas important în construcția unui sistem de sănătate modern, în România 🇹🇩!

Conform actului normativ, de subprogram se estimează că ar putea beneficia circa 13.471 copii și 2.660 adulți diagnosticați de medicul psihiatru/psihiatru pediatru cu tulburări din spectrul autist”, a precizat Baciu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.