fbpx

Copii la vaccinare: ”Diana-12 ani. Deja prinde 7G. 😂”

7G

Pagina RoVaccinare, administrată de CNCAV, a publicat mai multe relatări ale experiențelor pe care copii cu vârsta de peste 12 ani le-au avut la imunizare. Printre acestea, și o postare ironică la adresa teoriilor conspirației:

“Diana-12 ani. Deja prinde 7G.😂
A făcut vaccinul pentru că a învățat de mică să apeleze la polițiștii de pe stradă dacă se pierde și să urmeze tratamentul dat de medici dacă se îmbolnăvește.
Deși adoră cărțile SF, conspirațiile le lasă pentru alții…” Andreea-Maria Frangache
Ea este Iulia. Are 12 ani și cel mai mult își dorește “să fie ca înainte”, dar și să călătorească în țara cireșilor înfloriți și a desenelor manga. Azi a făcut primul pas spre “ca înainte”. Cătălina Elena

Peste 5.100 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 în ultimele 72 de ore, a declarat, sâmbătă, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Este „un mesaj puternic” dat de tânăra generație, a adăugat acesta.

„Din 2 iunie şi până astăzi, practic în ultimele 72 de ore, s-au vaccinat peste 5.100 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani, iar de la debutul campaniei de vaccinare până la acest moment au fost vaccinaţi peste 114.000 de adolescenţi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani. Cred că este un mesaj puternic pe care generaţia tânără îl dă, pentru că, indiferent cum am vedea lucrurile şi din ce perspectivă ne-am uita, copiii reprezintă viitorul nostru”, a spus Gheorghiță.

El a explicat motivele pentru care vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 este recomandată.

„Avem, din păcate, copii care sunt cunoscuţi cu afecţiuni cronice, care sunt în evidenţă cu boli neoplazice, cu boli hematologice, cu diabet, cu obezitate, cu boli cardio-vasculare, cu boli renale. Or, este foarte complicat să fii în pielea unui părinte care are în grijă un astfel de copil, un copil vulnerabil, care are aceleaşi drepturi la viaţă, la sănătate, la educaţie ca toţi ceilalţi copii. Oferind această posibilitate de prevenţie copiilor vulnerabili, putem să fim mai siguri pe mediul în care ei merg, pe mediul în care îşi dezvoltă viitorul”, a spus el.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *