fbpx

Conspiraționiștii din Spania, agresivi cu meteorologii pentru că anunță temperaturi prea mari

Sursă foto: Freepik

Executivul spaniol ia apărarea Agenţiei naţionale de meteorologie care este vizată de un val de insulte şi de ameninţări pentru că anunță, pe zi ce trece temperaturi tot mai ridicate, relatează Europa FM.

Acestea au ajuns în ultima săptămână la aproape 40 de grade. Amenințările par să vină din partea unor grupuri care contestă încălzirea climatică.

“Asasini”, “criminali”, “suntem cu ochii pe voi” şi “veţi plăti pentru asta” – cam astfel de mesaje primește de câteva zile Agenția de Meteorologie spaniolă.

Mesajele sunt anonime, vin pe reţelele de socializare, prin e-mail şi chiar prin telefon. Ele par să vină din partea celor care neagă fenomenul schimbărilor climatice și au fost asociate cu prognozele despre valul de căldură deosebit de timpuriu care s-a manifestat săptămâna trecută în Spania.

Ministrul spaniol pentru Tranziţie ecologică a luat apărarea Agenției de meteorologie și a lansat vineri un apel pentru “a spune stop” acestui tip de practice fără precedent.

“Minciunile, alimentarea teoriilor conspiraţiei şi a fricii, insultele, aceste lucruri sărăcesc societatea noastră”, a scris oficialul spaniol pe Twitter.

Spania se confruntă de mai mulţi ani cu o înmulţire a numărului de valuri de căldură, înregistrând totodată precipitaţii din ce în ce mai rare şi mai slabe cantitativ.

temperaturi prea mari temperaturi prea mari

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.