fbpx

Condamnare penală și interdicție de a profesa timp de 4 ani pentru o educatoare care a agresat doi copii

Sursă foto: fabrikasimf/freepik.com

O educatoare care a agresat doi copii la o creşă din municipiul Piteşti a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă la care se adaugă interdicţia de a lucra cu persoane minore timp de 4 ani, relatează News.ro.

Ea a fost găsită vinovată pentru purtare abuzivă faţă de copiii pe care îi avea în grijă. Ea a strâns de gât o fetiţă şi a lovit un băieţel, în urma loviturii, copilului curgându-i sânge din nas. 

„Contopeşte cele două pedepse, de 1 an şi 9 luni închisoare şi 2 ani şi 5 luni de închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de de 2 ani şi 5 luni de închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 7 luni închisoare (o treime din 1 an şi 9 luni închisoare), în final inculpata I.P urmând să fie condamnată la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare”, a stabilit Judecătoria Piteşti care a dispus suspendarea executării pedepsei. 
În plus, instanţa de judecată a aplicat inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării mai multor drepturi, între care  dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum şi dreptul de a exercita profesia de educator puericultor şi de a desfăşura o activitate care implică contactul direct şi sistematic cu persoane minore cu vârste mai fragede de 15 ani, interdicţii valabile pe o perioadă de 4 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.