fbpx

Club de robotică înființat la o școală din Brașov. Profesorii vor urma cursuri de specializare

foto: scoalasicomunitatea.ro

Peste 200 de elevi și 15 profesori de la Școala Gimnazială din comuna Hălchiu, județul Brașov, vor participa la activități STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică) în cadrul clubului de robotică nou înființat printr-un proiect finanțat de Fondul Științescu Brașov 5.0, gestionat de Fundația Comunitară Brașov.

Finanțarea obținută, în valoare de 21.820 lei, va asigura dotarea clubului de robotică cu materiale didactice, o imprimantă 3D și kit-uri de robotică, organizarea atelierelor pentru elevi, dar și pregătirea profesorilor din școală.

Clubul de robotică din va putea fi folosit interdisciplinar, atât în orele de informatică și TIC, cât și la alte materii precum engleză, științe ale naturii, limbi străine, arte etc. 15 profesori din școală vor fi formați pentru a folosi echipamentele achiziționate pentru club și a descoperi noi activități STEAM pe care să le exploreze la clasă alături de elevi. La rândul lor, profesorii pregătiți vor putea deveni mentori pentru colegii lor de catedră. Training-urile vor fi coordonate de către doamna Monica Avadanii, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Hălchiu.

„Câștigarea acestui proiect reprezintă o mare oportunitate pentru elevii noștri. Între copii și tehnologie e o atracție firească. Ei sunt nativi digitali și noi trebuie să ne adaptăm tehnicile de predare și învățare în funcție de acest aspect. Roboții fac învățarea mai atractivă și mai amuzantă. Tehnologia ne va domina viitorul, iar noi trebuie să le oferim copiilor contexte cât mai variate de exersare a competențelor dobândite. Sunt convins că acest proiect este soluția potrivită pentru a le crește interesul elevilor noștri pentru tehnologie, știință, fizică, matematică, robotică și programare”, spune Daniel-Teodor Călin, director al Școlii Gimnaziale Hălchiu, județul Brașov.

Peste 200 de elevi vor participa la ateliere interactive cu și despre robotică, printare 3D, lilieci și vizite de studiu la o companie cu profil tehnic din Brașov.

 „Alături de colegii mei Paul Chiriacescu și Adela Beca, mă bucur că am reușit să atragem această oportunitate pentru Școala Gimnazială Hălchiu, o școală care se remarcă prin implicarea pe care o are în dezvoltarea și atragerea de proiecte pentru elevi și profesori. Mulțumim Fundației Comunitare Brașov și tuturor partenerilor Fondului Științescu Brașov 2023!”, declară Ana Stamatescu, inițiatorea Caravanei cu Lilieci și coordonatorul proiectul S.O.S. STEAM.

Proiectul S.O.S. STEAM implementat de către Grupul de inițiativă Caravana cu Lilieci în parteneriat cu Școala Gimnazială Hălchiu se desfășoară în perioada februarie – mai 2023 și își propune să atragă atenția și interesul elevilor, profesorilor și al comunității către știință și tehnologie.

Elevi din Ploiești vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.