fbpx

Cîţu: Am fost la şcoală în SUA şi am avut un serviciu acolo. Le-am făcut pe toate, de la spălat vase la a lucra pe strada 42, colț cu Madison

Premierul Florin Cîțu a vorbit, în discursul susținut la recepția oferită joi de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenței, despre perioada în care a fost la studii în SUA.

„Am petrecut peste un deceniu în Statele Unite, tânăr fiind, după comunism, m-am mutat în SUA și am fost la școală acolo și am avut un serviciu acolo. Le-am făcut pe toate – de la spălat vase la a lucra pe strada 42 colț cu Madison, în Manhattan. Sunt multe lecții pe care le-am învățat cu toții de la SUA, de la istoria ei, pe care ar trebui să le folosim astăzi în România.

Sper ca experiența mea acolo să ajute România să se dezvolte pe viitor, dar sunt două lucruri pe care vreau să le menționez: cred că proprietatea privată este sfântă și rămâne baza de dezvoltare a unei democrații. Ar trebui să fie o lecție pentru România și ar trebui să adoptăm acest crez. În al doilea rând, antreprenorul, oamenii care încearcă să aibă propriile afaceri, încearcă și eșuează, încearcă din nou, sunt eroii acelor economii și sunt celebrați în SUA și ar trebui să facem la fel și în România. Dacă vom face aceste două lucruri, sunt sigur că România va avea un viitor măreț”, a afirmat Florin Citu.

 

Ce studii a făcut Florin Cîțu în SUA, potrivit cv-ului:

  1999-2002

Ph.D. program –  A.B.D – ”All but dissertation

(Program doctoral completat,  fara disertatie).   

Politică monetară, macroeconomie, econometrie.

Iowa Sate University, Iowa, SUA

 

1997 – 1999

Master of Science 

(Masterat)

Politică monetară aplicată, macroeconomie, econometrie.

Asymmetric Interest Rate Responses: The case of the Bank of England

Iowa Sate University, Iowa, SUA

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.