fbpx

Ciolacu confirmă că salariile profesorilor nu vor crește cu 40%, dar susține că și-a ținut promisiunea

Premierul Marcel Ciolacu confirmă că salariile profesorilor nu vor crește cu 40%, afirmând că sindicaliştii din Educaţie, cu care a avut o întâlnire, au înţeles care este marja în care trebuie să se încadreze cu majorările salariale în anul 2024. Și Ligia Deca a anunțat că salariile profesorilor vor crește cu doar 20%.

Guvernul nu-și va ține promisiunea făcută profesorilor în vară, la încheierea grevei generale din învățământ. Salariile vor crește cu 13% în ianuarie şi cu 7% în iunie.

Marcel Ciolacu a declarat aseară, la Digi24, că „este o ofertă cât se poate de respectuoasă”. El spune că a avut „o discuţie în seara asta (cu sindicaliştii din Educaţie – n.r.), eu cred că am închis lucrurile în linii mari”, potrivit News.ro. „Ne-am ţinut promisiunea, au înţeles şi dânşii exact marjele în care ne putem încadra”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă salariile vor creşte cu 13% în ianuarie şi 7% la finalul lunii iulie, Ciolacu a precizat: „Urmează să închidem cu sindicatele. Am ajuns la o înţelegere. Este mai devreme ca să prindem concediile. Propunerea ar fi la începutul lunii iunie, ceea ce este foarte corect”.

„Este o ofertă cât se poate de respectuoasă faţă de categoria pe care o reprezintă, cât se poate de corectă, ţinând seama de salarizarea foarte joasă ce o aveau”, a mai declarat Ciolacu.

Ministra Educației a anunțat, de asemenea, aseară, că salariile profesorilor vor crește cu numai 20% în anul următor.

„Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an! În plus, vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ!”, a transmis Ligia Deca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.