fbpx

Ciolacu cere să fie implicat în „România Educată”: „Iohannis trebuie să mă sune”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a a cerut ca și el și reprezentanții PSD să fie implicați în proiectul „România Educată” lansat de președintele Klaus Iohannis. Ciolacu a spus că vrea să vină „cu specialiștii”, însă nu l-a căutat nimeni.

„PSD-ul are cel mai mare grup parlamentar. Să ne anunțe și eu vin cu specialiștii mei, găsim la o universitate unde să ne întâlnim, scoatem hârtiile pe masă și stăm de vorba. Cum am încercat să facem și cu PNRR. Nu refuzăm niciun dialog în lucrurile esențiale pentru români, Cum am făcut și la sănătate.

Când ai un proiect de țară, cum este educația, trebuie să vii cu propuneri transpartinice, care să nu țînă cont de ciclul electoral. Nu m-a sunat nimeni. Lucrul acesta ar fi trebuit să îl facă președintele României”, a declarat Ciolacu la România TV, preluat de Aktual24.ro.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, în perioada 5-7 iulie 2021, o serie de consultări cu mediul politic și cu partenerii sociali pe tema Proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice.

Programul România Educată a fost lansat, inițial, în decembrie 2018.

Potrivit unui mesaj postat, la vremea respectivă, pe pagina de internet a Președinției, ”„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate. La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația și cercetarea să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către România educată.”

Într-o primă etapă (2016-2017), demersul și-a propus să agrege cât mai multe opțiuni din societate, prin instrumente diverse: o consultare online, opt dezbateri regionale și o serie de evenimentele organizate de către alte structuri.

În cea de-a doua etapă (2017-2018), cu sprijinul a șapte grupuri de lucru tematice, au fost redactate o serie de propuneri unitare pe următoarele teme: cariera didactică; echitatea sistemului educațional; profesionalizarea managementului educațional; învățământul profesional și tehnic; autonomia, calitatea și internaționalizarea în învățământul terțiar; educația timpurie; evaluarea elevilor și studenților. Contribuția valoroasă a celor implicați în grupurile de lucru a fost integrată și armonizată ulterior într-o singură viziune și strategie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.