fbpx

Cîmpeanu: Primul caz pozitiv la testul cu salivă – la C.N. ”I. L. Caragiale” din Capitală

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat luni că primul caz pozitiv la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2 a fost raportat la Liceul „I.L. Caragiale” din Capitală, relatează AGERPRES.

„Astăzi, după mult timp au fost la dispoziţie şi acele teste non-invazive. Am primit foarte multe semnale. Ele au fost folosite. Dincolo de neajunsurile de aşteptat, ele au fost folosite. Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz testat pozitiv în urma testelor cu salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea acestei situaţii. (…) Este în Bucureşti, este Liceul „Caragiale”, a declarat ministrul Educaţiei la Parlament.

DSP București înregistrează testele salivare la elevi printr-o procedură internă, conform căreia rezultatele pozitive sunt consemnate în sistem, după cum relata Educație Privată, în urmă cu două zile.

Conform documentul redactat de DSP București, rezultatele pozitive ale testelor rapide SARS-CoV-2 noninvazive, efectuate din probe de salivă, vor fi raportate de către unitățile de învățământ, indiferent dacă testul a fost administrat la școală sau acasă.

Documentul este disponibil aici:

procedura-de-raportare-a-testelor-rapide-din-saliva (1)

 

Raportarea rezultatelor pozitive ale testelor rapide SARS-CoV-2 noninvazive, efectuate din probe de salivă, va fi făcută de minim două ori pe zi, sau după fiecare tură în cazul școlilor unde procesul de învățământ se desfășoară în 3 schimburi. De asemenea, rezultatele vor fi raportate în ziua în care se realizează testarea astfel încât să se poată realiza, în cel mai scurt timp, confirmarea rezultatului prin testare RT-PCR sau rapid antigenică SARS-CoV-2, cu preluarea probei prin exsudat nazofaringian.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.