fbpx

Cîmpeanu dă înapoi pe subiectul alegerii directorilor de școli prin vot

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut, într-o emisiune difuzată de Realitatea Plus, că nu a fost înțeles exact atunci când a expus ideea ca directorii de școli să fie aleși prin vot de către profesori.

”Nu s-a înțeles exact ce am vrut să spun. Poate mi-am pierdut talentele pedagogice. La nivel de idee ar putea fi aceea a unor examene prin care să se verifice cunoștințele de management si toate acele componente care definesc un management de școală, care sa aibă o proporție de 70%, 80%, 90% și, într-un procent de 10%, să fie și pronunțarea cadrelor didactice”, a spus Cîmpeanu.

Ce declarase Sorin Cîmpeanu, inițial:

”Vă anunț că voi lupta cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă. Cei care au normă fragmentată nu știu în care școală să voteze, e mai complicat. Dar cu siguranță cei care au normă în școală au o un ascendent și au o influență unii asupra altora și cu siguranță vor știi cum să aleagă un manager. Ăsta este sistemul cel mai corect prin care un profesor într-o școală își alege liderul”.

Declarația a fost făcută în urmă cu câteva zile, la Antena 3.

Pe 6 ianuarie, Cîmpeanu și-a nuanțat declarația despre alegerea directorilor prin vot:

Doresc să organizez concursuri pentru inspectorii școlari, apoi pentru directorii de școli. Concursuri în care criteriile de competență să fie cele care predomină, concursuri în care votul fiecărui cadru didactic titular cu normă întreaga dintr-o școală să conteze, pentru că într-o școală este mult mai probabil să cunoască performanța colegilor cei care zi de zi lucrează cu profesorii, decât un inspector general care, oricât de competent ar fi el, oricât de multă bună credință ar avea…

într-o școală este mult mai probabil să cunoască performanța colegilor cei care zi de zi lucrează cu profesorii, decât un inspector general care, oricât de competent ar fi el, oricât de multă bună credință ar avea…