fbpx

Cîmpeanu dă asigurări că școlile nu se vor închide din cauza costului la energie

Sorin Cîmpeanu a convocat la Bucureşti toţi inspectorii şcolari generali din țară pentru a le comunica instrucţiuni privind condiţiile asigurate în toate şcolile din România în sezonul rece. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, care spune că Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie, în iarna care urmează.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei România Educată prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a transmis Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.