fbpx

Cîmpeanu: Avem un minim istoric de elevi înscriși la Bacalaureat. Cauzele sunt clare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în seara aceasta, la TVR Info că anul acesta a existat un minim istoric de elevi înscriși la Bacalaureat și a enumerat cauzele pe care le-a identificat pentru această situație.

”Am avut, până nu demult, promoții de peste 200 de mii de elevi înscriși la examenul de Bacalaureat. Anul acesta avem un minim istoric – 126 de mii de elevi înscriși la examenul de Bacalaureat. Anul trecut am avut 133 de mii, în anii anteriori am avut 155 de mii, 165 de mii. Din cei 126 de mii, 111 mii sunt din promoția curentă, iar 15 mii sunt din promoții anterioare. Cauzele sunt clare: trendul demografic descendent, migrația, pierderile suferite din cauza crizei sanitare, care a îndepărtat unii elevi de școală, i-a făcut să renunțe la școală, nu s-au mai prezentat iar pe alții i-a făcut să nu poată promova disciplinele pentru a-și încheia mediile pentru a se putea înscrie la examenul de Bacalaureat”, a declarat ministrul Educației.

„Îi felicit pe cei peste 89 de mii de candidați declarați astăzi ca fiind reușiți, sunt cu aproape trei mii mai mult decât anul trecut, numai procentual avem o creștere, sunt cu 2928 de candidați mai mult decât anul trecut, mă refer la cei reușiți, în condițiile în care am avut cu 7000 mai puțini înscriși la examenul de Bacalaureat, 7211 mai exact. Explicațiile sunt următoarele:  subiectele au fost foarte corect calibrate – subiecte pentru nota 5 și nota 6, subiecte pentru medie,  7-8 și subiectele de departajare pentru note mari. Ați văzut, avem doar 162 de medii de 10, dintr-un total de peste 120 de mii. […] Nu trebuie să uităm că materia de examen a fost simplificată – este o altă cauză. Cred că pot să-mi permit să mă pronunț fără să fiu acuzat că dau vina pe greaua moștenire, pentru că anul trecut tot eu am fost ministrul care a organizat examene naționale – anul acesta au fost mult mai bine organizate decât anul trecut”, a mai spus ministrul Educației.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.