fbpx

Cîmpeanu: Au fost folosite doar 5000 de teste antigen din cele 1,5 milioane achiziționate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, la Digi 24, că până acum au fost folosite doar 5000 din cele 1,5 milioane de teste antigen achiziționate pentru depistarea Covid-19 în școli.

Ministrul a adăugat că numărul scăzut de teste antigen utilizate are o dublă explicație: lipsa de personal medical și părinții care nu își dau acordul pentru testare, întrucât o consideră invazivă.

”Se ia în considerare posibilitatea achiziționării și distribuirii unor teste non-invazive. Sunt teste care pot fi administrate foarte ușor, care nu necesită personal medical”, a adăugat ministrul. El a mai spus că este vorba despre testele salivare, care sunt folosite deja în școlile din Italia și Franța.

CONTEXT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a cerut Comitetului pentru Situații de Urgență o derogare pentru ca elevii din clasele terminale să meargă la ore în format fizic, și după ce intrarea în scenariul roșu. Ministrul Educației a confirmat această informație pentru Educație Privată. 

El a precizat că a cerut derogare la nivel național, nu doar pentru București, în condițiile în care și Capitala a intrat de azi în scenariul roșu.

CONTEXT

Municipiul București a reintrat în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat vineri la 3,05, potrivit datelor anunțate de GDS.

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, în scenariul roșu rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4. Aceasta este prevederea de la care ministrul Educației a cerut derogare.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.342 de cazuri noi de COVID-19, din 36.337 de teste efectuate. Alți 101 români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt 1.067 de pacienți. În total, patru județe și Capitala sunt în scenariul roșu.

În intervalul 04.03.2021 (10:00) – 05.03.2021 (10:00) au fost raportate 101 decese (49 bărbați și 52 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 37 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani.

97 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

antigen

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.