fbpx

Cea mai probabilă variantă pentru anul școlar: cinci module, școala începe pe 5 septembrie

Cea mai probabilă variantă de reconfigurare a anului școlar, rezultată în urma discuțiilor din Comisia pentru Dialog Social, include cinci module de învățare, care, practic, vor înlocui semestrele, au declarat pentru Educație Privată surse din CDS.

Astfel, elevii vor avea cinci module de învățare, de 6-8 săptămâni fiecare, alternate cu perioade de odihnă de 1-2 săptămâni.

Conform discuțiilor de astăzi, școala va începe pe 5 septembrie și se termină pe 16 iunie.

Încă nu este definitivată o soluție cu privire la teze, însă a fost luată în discuție ideea ca acestea să fie înlocuite cu evaluări periodice.

 

Pe 9 februarie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, contura, la TVR 2, modul în care ar putea fi reconfigurat anul școlar, începând din septembrie 2022.

Declarațiile făcute de Cîmpeanu în emisiunea respectivă:

Am făcut propunerea ca anul școlar 2022-2024 să înceapă pe 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie.

Vacanța de Crăciun, în perioada 22 decembrie-8 ianuarie.

Vacanța pentru Sărbătorile Pascale  va fi în perioada 7-18 aprilie.

Este foarte posibil să introducem, în prima parte a anului școlar, Săptămâna Altfel și o săptămână de vacanță pentru toți elevii.
Cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță pentru toți elevii.

După perioada de sărbători de iarnă, putem să analizăm o săptămână de vacanță în luna februarie. Analizăm această propunere.

În primăvară, vom propune și o Săptămână Verde. Solicitările sunt pertinente. Da, există un dezechilibru între semestre. Avem un semestru de 15 săptămâni și unul de 23-24 de săptămâni.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.