fbpx

Catinca Nistor și-a încheiat mandatul la ICR Londra

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, a declarat, joi, pentru News.ro, că directorul ICR Londra, Catinca Nistor, şi-a încheiat mandatul. Propunerea de revocare a fost înaintată în luna martie.

„Doamna Nistor şi-a încheiat mandatul. Urmează să înaintez o propunere pentru funcţia de director al ICR Londra, după o atentă analiză”, a precizat Liviu Jicman pentru News.ro. 

Președintele Institutului Cultural Român, Liviu Sebastian Jicman, a semnat revocarea din funcția de director la ICR Londra a Catincăi Nistor, a anunțat, pe 9 martie, deputatul USR Iulian Bulai. Libertatea dezvăluia în luna noiembrie a anului trecut că Nistor a refuzat o locuință gratuită și a închiriat un apartament pentru care statul român plătește lunar 6.500 de lire sterline. 

„În sfârșit: la presiunea USR și a societății civile, președintele ICR a semnat revocarea Catincăi Nistor din funcția de director la ICR Londra. Trebuie să acționeze mai departe: să transparentizeze deciziile instituției, să revoce și celălalte numiri dezastruoase și apoi să își dea și el demisia: a ruinat o instituție. ICR poate avea un viitor mai bun, dacă va fi condus de către profesioniști”, a scris Bulai pe cont său de Facebook.

Decizia lui Liviu Sebastian Jicman de a cere revocarea a venit în urma mai multor controverse în care actrița Catinca Maria Nistor, 34 de ani, a fost implicată de când conduce filiala din Londra, din aprilie 2022. Recent, mai mulți oameni de cultură, între care regizoarea Gianina Cărbunariu și artistul Dan Perjovschi, au criticat-o dur după ce în spațiul public a apărut o filmare în care interpretează cântecul „Mocirița”, la sediul instituției, de 1 martie, precizează sursa citată.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.