fbpx

Bucharest Science Festival. ”Omul și schimbările climatice: de la vulnerabilitate la reziliență”, eveniment organizat online

Bucharest Scrience Festival anunță, pentru ediția de anul acesta, mai multe evenimente organizate online. 

Primul dintre acestea are ca temă ”Omul și schimbările climatice: de la vulnerabilitate la reziliență”. Evenimentul online se va desfășura pe 22 septembrie, de la ora 19:00.

Înscrie-te și tu gratuit, aici.

Schimbările climatice au un impact imediat asupra bunăstării noastre individuale. De la insulele de căldură urbană pînă la sărăcia energetică, sîntem cu toții afectați de acestea în egală măsură. Totuși putem reduce impactul acestor procese, devenind astfel deveni mai rezilienți pe termen lung. Cum putem să ne pregătim pentru face față schimbărilor pe care ni le rezervă viitorul?

Dr. Lorena Axinte, specialistă în urbanism, arheologul Vlad Radu Zamfira și dr. Sorin Cebotari, geograf și fondator al proiectului InfoClima sînt invitații acestei dezbateri.
Lorena lucrează în diverse proiecte europene alături de orașe care doresc sa își decarbonizare sistemele de transport. Ea deține un doctorat în Planificare Urbană și Regională, obținut în urma cercetării realizate la Institutul de Cercetare pentru Locuri Sustenabile, Universitatea din Cardiff, UK. Proiectul ei a analizat procesele care pot duce la practici de dezvoltare regională regenerativă, precum și moduri de includere a tinerilor în deciziile care le vor afecta viitorul. Lorena a lucrat, de asemenea, ca cercetător Marie Curie în SUSPLACE ITN, și a beneficiat de un Master Erasmus Mundus in Studii Urbane.
Vlad cercetează îndeaproape politicile de sustenabilitate din Scoția legate de industria berii, whisky-ului și producerea de energie regenerabila. Spewcializat în arheologie costală și impactul schimbărilor climatice asupra comunităților costale, el deține un Master of Arts Archaeology & History de la University of Aberdeen, Scoția.

Sorin, fondatorul proiectului InfoClima și moderatorul discuției din această seară, Sorin deține un doctorat în Geografie de la Universitatea Babeș-Bolyai, obținut în cadrul unei burse Marie-Curie, finanțată de Comisia Europeană. În perioada cercetării doctorale a avut stagii de cercetare în Berlin, Bruxelles și
Budapesta, analizînd politicile energetice Europene și impactul regenerabilelor asupra proceselor de periferalizare. Fiind implicat activ în dialogul despre decarbonizare în UE, Sorin a fost invitat să facă parte din juriul competiției RegioStars 2018, organizată de Comisia Europeană unde a jurizat proiectele din categoria “Achieving sustainability through low carbon emissions”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.