fbpx

Bode, înfruntat de un protestatar în Aeroportul din Cluj

captură video

Ministrul de Interne Lucian Bode a zburat la Cluj-Napoca, joi seară, a doua zi după ce Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a dat verdictul de plagiat în cazul tezei sale de doctorat. 

La ieșirea din aeroport, Bode a fost așteptat de un bărbat care i-a cerut demisia. „DEMISIA L. BODE, RUȘINEA SĂLAJULUI” sunt cuvintele care pot fi citite pe pancarta purtată de protestatar. În clipul de aproape 40 de secunde publicat pe Facebook, se observă cum bărbatul îl înfruntă pe ministru. „Demisia, domnule Bode. Să vă fie rușine, sunteți plagiator dovedit. Să vă fie rușine.”, sunt cuvintele adresate de protestatar, primite cu zâmbetul pe buze de către Lucian Bode.

Protestatarul se numește Daniel Coste, are 30 de ani și lucrează în marketing. La solicitarea educatieprivata.ro, Daniel a declarat că „cel mai mult m-a afectat ratarea intrării în Schengen. În ceea ce privește plagiatul, ce să mai zic, când și premierul e suspect și deja e o „temă comună” la noi. Și întâmplător, am știut că dl. Bode se află în avion. 

Ratarea Schengen înseamnă pentru mine și soția mea un impediment față de liberă circulație. Ea e cetățean străin, al unei țări din afara UE. Are nevoie de viză Schengen când vrem să călătorim. A fost o situație până în 2019 când a putut circula doar pe baza permisului ei de ședere în țară și cu pașaportul. În 2019, înainte de pandemie, a fost oprită la aeroport în Cluj fiindcă nu avea viză. E probabil și o problemă de legislație europeană, dar asta e realitatea. Pentru noi doi, liberă circulație în UE/Schengen nu există, fără aceste drumuri la București, la ambasade. Ca noi sunt multe alte cupluri cu aceeași problemă.”

Comisia de etică a UBB a ajuns ieri la concluzia că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate. Bode, însă, a sfidat verdictul anunțat. Într-o postare pe Facebook, el numește demersurile de analiză a tezei sale de doctorat „atacuri concertate ale USR și ale sateliților săi”.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.