fbpx

Bacalaureat: Mai mulți candidați au cerut rezolvări pe un grup de Facebook, în timpul examenului

Mai mulți candidați au postat pe un grup de Facebook subiectele la proba de azi a Bacalaureatului și au cerut ajutor să le rezolve.

Subiectele la proba scrisă a Bacalaureatului de toamnă au apărut pe rețelele de socializare încă din primele minute de la începerea examenului, precizează Digi 24.

Publicația Cuget Liber oferă și un exemplu concret: în timpul examenului, o candidată solicita ajutorul pe grupul de Facebook „Bacalaureat 2021-2022”.

Ministrul Educației susține că au fost identificate 5 licee din 5 județe în care Bacalaureatul a fost fraudat. 

Din postările de pe grup se poate vedea că nu este prima dată când tinerii cer rezolvările subiectelor chiar din timpul examenului. Astfel de mesaje au fost postate și zilele trecute.

Sorin Cîmpeanu: „Este vorba despre Liceul tehnologic Panait Istrati din Brăila, Liceul tehnologic Nicolae Rucăreanu din Brașov, Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu și Liceul tehnologic Constantin Brâncuși din Craiova.

Este vorba de o fraudă care va fi sancționată la cel mai înalt nivel. Elevii care n-au înțeles că n-au acces cu mijloace de comunicare în sala de examen vor fi eliminați din examen și două sesiuni nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Am popularizat importanța respectării regulilor de etică.

Cei care n-au înțeles vor plăti. Candidații vor fi eliminați cu siguranță. Sunt deja identificați„.

Miercuri, absolvenții de clasa a XII-a au susținut proba scrisă la alegere a profilului și specializării, respectiv la Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică. La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2021 sunt înscriși 39.000 de elevi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.