fbpx

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov acuză Primăria Sectorului 4: ”Apelează la cenzură!”

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), organizaţie reprezentativă a elevilor din capitală şi judeţul Ilfov, solicită urgent Consiliului Local Sector 4 şi primarului Daniel Băluţă majorarea cuantumurilor aprobate conform Hotărârii de Consiliu Local.

Solicitarea vine după ce Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat un proiect de Hotărâre privind aprobarea burselor școlare și a cuantumului acestora în anul școlar 2018-2019, pentru semestrul al II-lea. Proiectul a fost înregistrat pe data de 7 iunie și este disponibil pe site-ul instituției.

Potrivit documentului în cauză, valoarea unei burse de performanță pentru elevii cu rezultate școlare deosebite va fi de 50 de lei pe lună. Bursele de merit încep de la 30 de lei, pentru elevii care au medii între 8,50 și 8,99. Cei care au medii între 9,00 și 9,49 vor primi burse de 60 de lei pe lună. Școlarii cu medii între 9,50 și 9,99 vor beneficia de 90 de lei pe lună. Elevii care au medii de 10 vor primi burse în valoare de 200 de lei pe lună.

   ”AEBI a solicitat Consiliului Local Sector 4 şi primarului Daniel Băluţă în repetate rânduri aprobarea hotărârii de Consiliu Local privind acordarea burselor, astfel, după mai bine de 5 luni de la prima solicitare, cuantumurile aprobate nu sunt nici pe departe unele echitabile, în ciuda promisiunilor că membrii AEBI vor face parte din comisia de lucru, ceea ce nu s-a întâmplat sub nici o formă, ba chiar au ignorat în mod abuziv toate solicitările noastre”, afirmă asociația, într-un comunicat.

       Potrivit sursei citate, Consiliul chiar a respins un amendament propus de AEBI printr-un consilier local al sectorului 4, amendament ce prevedea majorarea cuantumurilor și remedierea neregulilor din proiectul de hotărâre. ”Ba chiar, vicepreședintele AEBI care a cerut dreptul la cuvânt, nu a fost lăsat să prezinte în ședința Consiliului Local importanța amendamentului, aceștia trecând rapid peste vot”, mai spun elevii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.