fbpx

ASE a cumpărat Casa Sabba Ștefănescu, la prețul de 6,8 milioane de euro

Sursă foto: Wikimedia Commons

Academia de Studii Economice din București anunță finalizarea demersului de achiziționare a imobilului aflat la adresa Piața Romană nr.8, cunoscut sub denumirea „Casa Sabba Ștefănescu”. ASE descrie imobilul drept ”clădire în stil art nouveau, construită în anul 1903 după planurile arhitectului Oscar Maugsch”.

Comunicatul ASE, integral:

Campusul celei mai bune universități economice din țară va ocupa, astfel, întregul semicerc din cunoscuta Piața Romană, dominată arhitectural de superbul Palat al ASE, în continuarea căruia se află „Casa Nanu-Muscel” (a cărei restaurare completă se apropie de final, iar noua clădire de spații de învățământ se află într-o etapă avansată a lucrărilor de construire) și „Casa Sabba Ştefănescu”, proaspăt intrată în patrimoniul universității noastre.

Urmărind îndeplinirea misiunii de promovare a valorilor științifice, culturale și etice în plan național și internațional, Academia de Studii Economice din București dorește să asigure generațiilor actuale și viitoare o bază modernă logistică și profesională pentru educație și cercetare, care să ofere condiții optime pentru implementarea parteneriatelor naționale și internaționale, atractive pentru studenții, cadrele didactice, cercetătorii și celelalte categorii de membri ai comunității noastre universitare.

Achiziționarea noului imobil permite concentrarea structurilor administrative ale instituției în jurul Palatului ASE, contribuind, astfel, la asigurarea eficienței, eficacității și economicității proceselor administrative ale universității noastre.

Valoarea tranzacției a fost de 6 800 000 euro, sursa de finanțare fiind asigurată din venituri proprii, prin deblocări de solduri, realizate de către Ministerul Educației.

Extinderea suprafețelor destinate activităților procesului educațional, de cercetare și administrativ, precum și crearea pentru studenți, personalul didactic și didactic auxiliar a condițiilor moderne de confort, cu asigurarea prevederilor legislației în domeniul sănătății și securității în muncă se vor afla, în continuare, în atenția conducerii Academiei de Studii Economice din București.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.